Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Czarny ekran po zbootowaniu z pendriva
0
mam problem taki że kiedy bootuje pendrive z mintem i wybieram opcje na samej górze w menu to chwile coś sie ładuje a póżniej czarny ekran. czekałem 9 godzin nic się nie zmieniło
moja specyfikacja komputera to
karta graficzna gtx 1050 ti
16 gb ram
płyta główna gigabyte b450m gaming
procesor ryzen 3 1200

mam podejrzenia że chodzi tu o sterowniki graficzne
0
Jaka wersja minta? 22?
[Obrazek: userbar.png]
Prowadzę to forum od roku 2007. Przez ten czas projekt minta bardzo negatywnie się zmienił, stąd mogą w moich postach być opinie z którymi można się nie zgadzać.
0
tak mam na pendrivie 22 wersję minta
kolega mi polecił linux mint i mam problem który opisałem powyżej
0
Czy opcja druga
[Obrazek: Htq8UPG.png]
też nie działa?
Prowadzę to forum od roku 2007. Przez ten czas projekt minta bardzo negatywnie się zmienił, stąd mogą w moich postach być opinie z którymi można się nie zgadzać.
0
druga dziala ale po instalacji systemu sie nie bootuje nic sie nie wyswietla po instalacji. w skrócie druga opcja się bootuje ale i tak nie moge wykonać instalacji bo po zrobieniu instalacji i uruchomieniu nic sie nie uruchamia nic sie nie wyswietla
0
W menu rozruchowym grub na pozycji minta nacisnąć klawisz e, następnie w linii linux przejść to słowa splash, usunąć je i dopisać:
Kod:
noapic noacpi nosplash irqpoll nomodeset
ctrl +x spowoduje uruchomienie systemu.
0
no dobra zbootowal sie ale teraz co mam robic mam klikac install mint? pewnie po instalacji znowu bedzie czarny ekran mam znieksztalcony monitor bo mint wykrywa go jako nieznany
1
Better response on post RE: Czarny ekran po zbootowaniu z pendrivaTo co napisałem trzeba zrobić po instalacji.
0
i jak sie już zainstaluje i zrobie to co powiedzialeś to po prostu instaluje własnosciowe sterowniki nividia menadzerem sterowników?

Dodano po pewnym czasie:
Ale menu gruba się nie wyświetla podczas ładowania system się uruchamia jest menu logowania po zalogowaniu czarny ekran

Dodano po pewnym czasie:
Ale menu gruba się nie wyświetla podczas ładowania system się uruchamia jest menu logowania po zalogowaniu czarny ekran

Dodano po pewnym czasie:
O dobra rozwiązałem problem

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 10 gości