Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rozwiązane Słuchawki QCY H3 Pro bluetooth brak dźwięku
0
Cześć.
Mam takie słuchawki  BT jak w linku - są to QCY H3 Pro z ANC i nie działają mi gdy chcę posłuchać muzy z laptopa
https://www.qcy.com/products/qcy-h3-pro

Manadżer BT je widzi i paeuje ale w ustawieniach dżwięku na wyjściach ich nie ma.
Jak zmusić linuxa by je wykrył jakojakiś zestaw głośnomówiący
[Obrazek: pXIg1Avl.png]
[Obrazek: VpKuo3Il.png]

Mam też inne prostrze słuchawki BT i te wykrywa ale tych QCY nie chce.
[Obrazek: HmSOb3Ml.png]

HELP Smile
0
W menadżerze bluetooth pod prawym przyciskiem myszy na słuchawkach nie ma opcji profle audio i wejściowe?
[Obrazek: userbar.png]
Prowadzę to forum od roku 2007. Przez ten czas projekt minta bardzo negatywnie się zmienił, stąd mogą w moich postach być opinie z którymi można się nie zgadzać.
0
(01-03-2025, 23:09)mati75 napisał(a): W menadżerze bluetooth pod prawym przyciskiem myszy na słuchawkach nie ma opcji profle audio i wejściowe?
Nie ma.
Pokazuje mi tylko te słuchawki P47 które wykrywa i  wykrywa telefon.Tych QCY H3 nie pokazuje w menadżerze BT jako profil audio.
Jedyne co mam to w słuchawkach QCY potwierdzenie sparowania i na tym koniec.
0
Na brak sterowników to wygląda. Spróbowałbym od najprostszego rozwiązania:
Kod:
sudo apt-get update
sudo apt-get install linux-generic-hwe-24.04-edge

po ponownym uruchomieniu system powinien działać na nowszym jądrze.
Prowadzę to forum od roku 2007. Przez ten czas projekt minta bardzo negatywnie się zmienił, stąd mogą w moich postach być opinie z którymi można się nie zgadzać.
0
(01-03-2025, 23:53)mati75 napisał(a): Na brak sterowników to wygląda. Spróbowałbym od najprostszego rozwiązania:
Kod:
sudo apt-get update
sudo apt-get install linux-generic-hwe-24.04-edge

po ponownym uruchomieniu system powinien działać na nowszym jądrze.

OK.
Już działają.
Wywaliłem z menadżera BT i od nowa przeszukałem i dodałem te słuchawki.Zaskoczyło i działają choć wcześniej nie chciały.Można zamknąć temat.
Dzięki i pozdrawiam
0
Oznaczam wątek jako rozwiązany.
Zamykam wątek.

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości