Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rozwiązane Powiększony obraz w oknie logowania Linux Mint
0
Witam. Z jakiegoś powodu mam powiększony obraz w oknie logowania Linux Mint. Jest powiększone wszystko, obraz, okienko na hasło i kursor myszki. Nie wiem czym to jest spowodowane, zmieniłem motyw, uruchomiłem komputer i wszystko jest powiększone. Wróciłem do motywu na którym było wszysytko ok i też jest powiększony obraz, próbowałem z innymi motywami i też jest wszystko większe. Może ktoś pomóc?
0
Może zerknij w ustawieniach, do okna logowania? Lub może jakaś opcja "ułatwienia" jest załączona, powiększająca interfejs?
0
[Obrazek: 3f14i3il.png][Obrazek: WGHmYcGl.png]

Wydaje mi się że tutaj jest wszystko ok
1
Better response on post RE: Powiększony obraz w oknie logowania Linux MintSpróbuj ustawić [Obsługa HiDPI] na Automatycznie
PC: ASRock Z270-Pro4 *** Intel i7 7700K *** 32GB RAM
PC: Gigabyte H270-HD3 *** Intel i5 7600K *** 16GB RAM
Laptop: Dell Vostro 3590 *** Intel i5-10210U *** 16GB RAM
0
(11-04-2025, 13:14)kszyhus napisał(a): Spróbuj ustawić [Obsługa HiDPI] na Automatycznie
Boże jakie to proste... 2 wieczory walczyłem z botem, podał mi chyba wszystkie możlwie komendy, zaczął powtarzać te komendy które podał mi dzień wcześniej a na koniec napisał żebym przywrócił ustawienia początkowe Linuxa. Nie zrobiłem tego i napisałem tutaj. Podziałało Dzięki Wielkie!
0
Mnie osobiście przeraża to, jak często z jakimkolwiek kłopotem, człowiek zwraca się do ai po pomoc Big Grin Nie wróży to nic dobrego...Zwróciłem uwagę na ustawienia okna logowania, mając pewność, że sprawdzisz ustawienia tegoż.
0
Ja bym zaczął od przeinstalowania menadżera logowania ale każdy robi ze swoim czasem co mu się podoba.
[Obrazek: userbar.png]
Prowadzę to forum od roku 2007. Przez ten czas projekt minta bardzo negatywnie się zmienił, stąd mogą w moich postach być opinie z którymi można się nie zgadzać.

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości