Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Software dla kart AMD na linuxie
0
Mam karte graficzną od AMD(uf co za szczęście Angel ) ASUS Radeon RX 580 Dual OC 4GB i chcę ustawić blokade do 60 klatek w pewnej grze (dokładnie w Lineage 2 - prywatny server). Muszę to zrobić bo ponoć jest to rozwiązanie na wpadanie postaci pod tekstury. Sama gra nie posiada tego ustawienia (przynajmniej w opcjach w menu, bo może przez modyfikację pliku konfiguracyjnego się da, dlatego jeszcze popytam jakichś speców od tej gry) bo to archaik z 2003 r. a kronika(czyt. aktualizacja) Interlude, na której gram jest z 2007r.. A że jeszcze niedadwno byłem windziażem to nawet nie wiem gdzie jest jakiś software kontrolujący tu w Linuxie tą kartę(coś ala Catalyst) i tam gdzieś można se było różne fajerwerki włączać i wyłączać. No a tutaj to nie wiem czy jest jakiś kompatybilny soft czy tylko z terminala zaawansowane ustawienia można wprowadzić? Ja tam od terminala nie uciekam ale, jak by był jakiś soft w którym mógłbym ustawić sporo innych ustawień graficznych to byłoby fajno  Smile . Dodam że grę odpalam przez Steama (jest to gra spoza Steam, dlatego użyłem opcji "dodaj grę spoza Steam" i we właściwościach w sekcji "zgodność" zaznaczyłem typowe dla Linuxa pola: czyli wymuszenie użycia Steam Play i wybór wersji Protona - w moim przypadku to 8.0-5 bo działa lepiej niż na 9-tce)

Btw, czy powinienem do grafy zaistalować stery konkretnego typu czy te od zaktualizowanej Mientówki będą najlepsze?
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Software dla kart AMD na linuxie - przez Wojaszek - Wczoraj, 17:35

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości