02-02-2025, 15:24
0
W 2009 roku próbowałem sobie zrobić serwer z pentium 2 i pentium 3. 16 lat temu na tamtejszych systemach działało to tragicznie. Najlepiej radziło sobie freebsd. O responsywnym gui to można było zapomnieć. Jedynie dobrze działały minimalne window managery: tinywm, evilwm, cwm. Można o tym znaleźć nawet moje artykuły z tego okresu.
Z athlonamy 64 miałem ostatnią styczność 10 lat temu jak w pewnej firmie wymienialiśmy 6 - 7 letni sprzęt na nowszy bo wydajnościowo nie dawał już rady. Gdzie obecnie te same aplikacje do tych samych celów z podobną ilością danych działają na maszynach wirtualnych.
Z athlonamy 64 miałem ostatnią styczność 10 lat temu jak w pewnej firmie wymienialiśmy 6 - 7 letni sprzęt na nowszy bo wydajnościowo nie dawał już rady. Gdzie obecnie te same aplikacje do tych samych celów z podobną ilością danych działają na maszynach wirtualnych.
Prowadzę to forum od roku 2007. Przez ten czas projekt minta bardzo negatywnie się zmienił, stąd mogą w moich postach być opinie z którymi można się nie zgadzać.