Wczoraj, 19:07
0
(02-03-2025, 23:40)mati75 napisał(a): Nie ma jakiegoś przycisku od włączania wifi? Bo według tego co system podaje jest zablokowane fizyczne.
Dodatkowo sugeruje się zapoznać z tym: https://forum.linuxmint.pl/showthread.ph...7#pid20897
Jest nad klawiaturą taka świecąca dioda w symbolu wifi i to jest chyba dotykowy przycisk (HP Pavilion dv5). Jednak po dotknięciu palcem nie włącza karty wifi, dioda świeci się ciągle na czerwono, przy uruchamianiu komputera był moment, że świeciła się na niebiesko, jednak po chwili znowu się świeci na czerwono. Dzwoniłem na serwis HP i nawet człowiek próbował mi pomóc, ale dla nich to już taki stary sprzęt, że oni w serwisie to nawet dokumentacji chyba nie mają do takich starszych laptopów.
łączyłem się z internetem przez smartfona (Thethering USB i kablem USB) i internet dość spoko chodził. Zastanawiałem się nad Xubuntu lub Mint Xfce, Wybrałem Minta bo na innym (starszym) laptopie instalowałem Cinnamona i dobrze działa i mi się ten Linux bardzo podoba. Widzę, że na tym Pavilionie ten Mint Xfce też bardzo dobrze sobie radzi, jednak przez ten problem z działaniem wifi to może być kolejny sprzęt na śmietnik