0
Mam karte graficzną od AMD(uf co za szczęście ) ASUS Radeon RX 580 Dual OC 4GB i chcę ustawić blokade do 60 klatek w pewnej grze (dokładnie w Lineage 2 - prywatny server). Muszę to zrobić bo ponoć jest to rozwiązanie na wpadanie postaci pod tekstury. Sama gra nie posiada tego ustawienia (przynajmniej w opcjach w menu, bo może przez modyfikację pliku konfiguracyjnego się da, dlatego jeszcze popytam jakichś speców od tej gry) bo to archaik z 2003 r. a kronika(czyt. aktualizacja) Interlude, na której gram jest z 2007r.. A że jeszcze niedadwno byłem windziażem to nawet nie wiem gdzie jest jakiś software kontrolujący tu w Linuxie tą kartę(coś ala Catalyst) i tam gdzieś można se było różne fajerwerki włączać i wyłączać. No a tutaj to nie wiem czy jest jakiś kompatybilny soft czy tylko z terminala zaawansowane ustawienia można wprowadzić? Ja tam od terminala nie uciekam ale, jak by był jakiś soft w którym mógłbym ustawić sporo innych ustawień graficznych to byłoby fajno . Dodam że grę odpalam przez Steama (jest to gra spoza Steam, dlatego użyłem opcji "dodaj grę spoza Steam" i we właściwościach w sekcji "zgodność" zaznaczyłem typowe dla Linuxa pola: czyli wymuszenie użycia Steam Play i wybór wersji Protona - w moim przypadku to 8.0-5 bo działa lepiej niż na 9-tce)
Btw, czy powinienem do grafy zaistalować stery konkretnego typu czy te od zaktualizowanej Mientówki będą najlepsze?
Btw, czy powinienem do grafy zaistalować stery konkretnego typu czy te od zaktualizowanej Mientówki będą najlepsze?