0
Witam ma taką sprawę i nie wiem czy w dobrym dziale piszę mianowicie szukam tematu nakładki Windows XP (szata graficzna) na Linuksa Mint może ktoś pomoże z góry dziękuj.
Temat graficzny Windows XP na Linuxa
|
0 Witam ma taką sprawę i nie wiem czy w dobrym dziale piszę mianowicie szukam tematu nakładki Windows XP (szata graficzna) na Linuksa Mint może ktoś pomoże z góry dziękuj.
1 (19-02-2021, 08:03)geosat napisał(a): może ktoś pomoże [/YB3] zerknij tutaj: https://www.addictivetips.com/ubuntu-lin...indows-xp/ I tutaj: https://fosspost.org/make-your-linux-loo...-7-and-10/
Życzyłbym sobie, by mnie otaczali
Ludzie otyli, przyczesani gładko, Po których widać, że zdrowo śpią w nocy. Spójrz na Kasjusza: chudy, jakby głodny; Zbyt wiele myśli; tacy najgroźniejsi.
20-02-2021, 10:23
0 Super dzięki pomogło wszystko ok tylko mam mały problem bo nie pokazuje mi ikon tematu ikony oczywiście sciągnięte ale nie wiem jak je teraz zastąpić ?
20-02-2021, 11:28
1 Zobacz czy masz w katalogu domowym katalog ukryty .icons. Jeśli jest, wrzuć do niego ikony, których potrzebujesz, jeśli nie ma, to go utwórz. Z poziomu użytkownika, nie roota. Po prostu PPM na wolnym polu w katalogu domowym i "Utwórz nowy katalog". Wyświetlanie ukrytych katalogów masz pod Ctrl+H.
20-02-2021, 21:32
0 Znalazłem ten ukryty folder i przerzuciłem ikony wszystkie i nadal nie mogę tego przestawić
20-02-2021, 21:40
0 Pokaż zawartość tego folderu:
Kod: ls -la ~/.icons/*
Zasady forum | Poradniki i najczęstsze pytania | 90% odpowiedzi na wszystkie pytania
A imię jego czterdzieści i cztery.
20-02-2021, 22:10
0 (20-02-2021, 21:40)dedito napisał(a): Pokaż zawartość tego folderu: Kod: nikt@nikt-HP-15-Notebook-PC:~$ ls -la ~/.icons/* Dodano po pewnym czasie: (20-02-2021, 22:10)yahoob3 napisał(a): Mam nadzieję, że wrzuciłeś rozpakowany katalog z ikonami... pierwszy z brzegu jaki mi się trafił:tak ale mam takie znaczki ??
21-02-2021, 10:55
0 Źle wkleiłeś. Miałeś jak pisał yb3 przekopiować cały katalog, a z tego co widać to przekopiowałeś jego zawartość.
Zasady forum | Poradniki i najczęstsze pytania | 90% odpowiedzi na wszystkie pytania
A imię jego czterdzieści i cztery. 0 Podrzuć linka to tych ikonek w sieci, to się zobaczy co i jak
Zazwyczaj paczki ikon wystawiane są w spakowanych archiwach (tar, czy zip), wystarczy rozpakować takie archiwum i powstały katalog skopiować/przenieść do .icons w katalogu domowym. EDIT: Jeśli wrzucisz same ikonki do tego katalogu - bez katalogu (pliki *.png), będą one dostępne pojedynczo we właściwościach, np. aktywatorów. Natomiast, żeby motywy widziały zestaw ikon, muszą one znajdować się w katalogu, który będzie widoczny (chodzi o jego nazwę) w zakładce ikony, jak na zrzucie, który pokazywałem wyżej. |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|