05-11-2024, 20:08
Jak utworzyć plik *.sh ktory uruchomi aplikacj jako root
|
05-11-2024, 20:10
0 Co konkretnie zaktualizowałeś w temacie?
Zasady forum | Poradniki i najczęstsze pytania | 90% odpowiedzi na wszystkie pytania
A imię jego czterdzieści i cztery.
Wczoraj, 03:10
0 też nie bardzo wiem o co i po co chodzi, jako świeżak strzelam ;)
Kod: #! /bin/bash
Wczoraj, 09:12
0 (Wczoraj, 03:10)sr-ol napisał(a): też nie bardzo wiem o co i po co chodzi, jako świeżak strzelamDokładnie o cos takiego mi chodziło. Od skryptu, który wkleiłeś zaczynałem ale on nie działa - nie robi nic. Metodą prób i błędów doszedłem do wersji: sudo ./DwarfTherapist-v42.1.7-linux-x86_64.AppImage Gdzie pierwsza linia nic nie robi a druga uruchamia appImage ale ze zwykłymi uprawnieniami. I nie wiem dlaczego, co robimy źle?
Wczoraj, 11:35
0 (Wczoraj, 09:12)User1989 napisał(a): Gdzie pierwsza linia nic nie robi a druga uruchamia appImage ale ze zwykłymi uprawnieniami. I nie wiem dlaczego, co robimy źle? Nie działa jak trzeba, bo masz "sudo" w komendzie do wykonania. Jeśli uruchomiłbyś skrypt w terminalu i podał hasło zadziałałoby jak trzeba. Wydaje mi się, że trzeba by użyć sudo visudo żeby dodać wyłączenie wymagalności hasła dla DwarfTherapist-v42.1.7-linux-x86_64.AppImage, ale to trzeba by przetestować bo pewny rozwiązania nie jestem.
Wczoraj, 14:05
0 Tutaj jest opisane na czym polega problem i jak go rozwiązać: https://github.com/Dwarf-Therapist/Dwarf.../README.md
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości