0
此外,個別語言又分為許多方言,往往互相無法理解。其中一些方言的地位比其他方言更高,被認為是標準方言。通常,這些是主要行政中心的方言,例如粵語,這是粵語的地位(也用於香港和澳門),閩南方言中有幾個標準(與行政區劃有關) - 在福建和台灣,它是廈門市的方言,在廣東東部,是汕頭話和潮州話(所謂的潮州話)。海南話也有自己的標準。
Windows 11 i uzbrajający się Bitlocker po uruchomieniu sesji live Ubuntu/Mint
|
0 此外,個別語言又分為許多方言,往往互相無法理解。其中一些方言的地位比其他方言更高,被認為是標準方言。通常,這些是主要行政中心的方言,例如粵語,這是粵語的地位(也用於香港和澳門),閩南方言中有幾個標準(與行政區劃有關) - 在福建和台灣,它是廈門市的方言,在廣東東部,是汕頭話和潮州話(所謂的潮州話)。海南話也有自己的標準。
17-12-2024, 16:59
0 Uruchomienie live - wilma spowodowało zaszyfrowanie dysku? Ciężko mi uwierzyć w takie cuda, ale, ale ...
![]()
Zasady forum | Poradniki i najczęstsze pytania | 90% odpowiedzi na wszystkie pytania
A imię jego czterdzieści i cztery.
17-12-2024, 17:31
0 此外,個別語言又分為許多方言,往往互相無法理解。其中一些方言的地位比其他方言更高,被認為是標準方言。通常,這些是主要行政中心的方言,例如粵語,這是粵語的地位(也用於香港和澳門),閩南方言中有幾個標準(與行政區劃有關) - 在福建和台灣,它是廈門市的方言,在廣東東部,是汕頭話和潮州話(所謂的潮州話)。海南話也有自己的標準。
17-12-2024, 21:03
0 No w tym wątku jest ciekawa wypowiedź:
Cytat:Ubuntu/czy tam inny linux uzbraja TPM przy uruchomieniu z live...sprawdzonea tu nawet potwierdzenie z MS https://answers.microsoft.com/en-us/wind...7c380a78c0 Cytat:Yes bitlocker will get triggered when you use another OS from a live usb or cd/dvd but no matter the times you have to enter the key as long as you enter the correct bitlocker key it will not cause any issues.zaniemówiłem ... niedługo laptop z W11 będzie się blokować na sam dźwięk "poczekaj pokaże Ci inny OS coś lepszego od tego W..." ech.
Zasady forum | Poradniki i najczęstsze pytania | 90% odpowiedzi na wszystkie pytania
A imię jego czterdzieści i cztery.
17-12-2024, 21:19
1 ![]()
A imię jego czterdzieści i cztery. 0 (17-12-2024, 21:29)dedito napisał(a): No pewnie tak, tylko rozsądnie jest jednak znać klucz do bitlockera nie wspominając o kopii danych, ale to już zupełnie inna historia. Na moje oko to już lekka przesada co robi ten Windows...W moim przypadku to spadło na mnie jak grom z jasnego nieba. Ten laptop był kupiony z rozpoczętą instalacją W-10 jak zazwyczaj to bywa... Po 2 latach przeszedł na W-11. Do głowy by mi nie przyszło, że w systemie ma aktywnego BitLockera. To się powinno uruchamiać "na żądanie". W tym świetle Microsoft osiągnął w moich oczach DNO. |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|