Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Linux Mint 22 na Hyper-V
0
Witam na forum. Zainstalowałem LM 22 z poziomu Hyper-V. O ile ze zmianą rozdzielczości na większą sobie poradziłem to nie mam pomysłu jak ustawić większe odświeżanie ekranu. Z systemu źle się korzysta, ponieważ kursor zamiast płynnie się poruszać to przeskakuje. Czy istnieją jakieś toolsy, które należało by doinstalować w przypadku maszyny zwirtualizowanej?
Na początek swojej drogi z Linuxem wybrałem własnie LM, ponieważ najbardziej mi odpowiada. Jednakże inne dystrybucje w przypadku uruchamiani ich z poziomu Hyper-V nie mają powyższego problemu z odświeżaniem. Gdzie może leżeć przyczyna?
Odpowiedz
0
Jeśli środowisko cinnamon to ono tak działa na maszynach wirtualnych.
[Obrazek: userbar.png]
Prowadzę to forum od roku 2007. Przez ten czas projekt minta bardzo negatywnie się zmienił, stąd mogą w moich postach być opinie z którymi można się nie zgadzać.
Odpowiedz
0
A jakie by musiało być, żeby lepiej działało?
Odpowiedz
0
Za dużego wyboru nie ma, mate lub xfce.
Prowadzę to forum od roku 2007. Przez ten czas projekt minta bardzo negatywnie się zmienił, stąd mogą w moich postach być opinie z którymi można się nie zgadzać.
Odpowiedz
0
Na Mate to samo Sad
Odpowiedz
0
Wszystkie opisy tego samego problemu, sprowadzają się do tego samego rozwiązania które chciałem zaproponować, czyli używania sesji pulpitu zdalnego. xrdp, vnc itd.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości