0
Cześć! Zaopatrzyłem się w tytułową kartę. Instalacja sterownika przebiegła prawidłowo - wybrałem z tych kilku, zalecany. Wszystko śmiga bardzo ładnie, ale wentylatory śmigają za szybko. Max wydajność, jakby karta się grzała, a ma ledwie 40 stopni. Są jakieś sposoby na spowolnienie tego diablestwa? Nvidia settings niby pozwala wybrać procent mocy wentylatorów, ale mogę sobie tym suwaczkiem latać w tę i nazat, bez rezultatu. Wklejam poniżej wynik z inxi:
Z góry dzięki za zainteresowanie. System oczywiście Mint najnowszy z Mate.
Edyta: ok wygląda na to, że tę opcję regulacji wpierw włącza się w terminalu.
Dodano po pewnym czasie:
cielę jestem. Miałem jeden wentylator przyblokowany przewodem. Przez to, żaden program nie był w stanie odczytać obrotów, a jeden wentylator po załadowaniu sterownika, leciał na 100%. Teraz jest już wszystko ok, bez kombinacji alpejskich. Do zamknięcia, a najlepiej wyrzucenia w kosmos
Kod:
Graphics:
Device-1: NVIDIA GP106 [GeForce GTX 1060 6GB] driver: nvidia v: 570.133.07
Display: x11 server: X.Org v: 21.1.11 with: Xwayland v: 23.2.6 driver: X:
loaded: nvidia unloaded: fbdev,modesetting,nouveau,vesa
gpu: nvidia,nvidia-nvswitch resolution: 1920x1080~60Hz
API: EGL v: 1.5 drivers: nvidia,swrast
platforms: gbm,x11,surfaceless,device
API: OpenGL v: 4.6.0 compat-v: 4.5 vendor: nvidia mesa v: 570.133.07
renderer: NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB/PCIe/SSE2
Edyta: ok wygląda na to, że tę opcję regulacji wpierw włącza się w terminalu.
Dodano po pewnym czasie:
cielę jestem. Miałem jeden wentylator przyblokowany przewodem. Przez to, żaden program nie był w stanie odczytać obrotów, a jeden wentylator po załadowaniu sterownika, leciał na 100%. Teraz jest już wszystko ok, bez kombinacji alpejskich. Do zamknięcia, a najlepiej wyrzucenia w kosmos