26-06-2023, 19:05
1
Na Ubuntu doinstaluj sobie inxi.
Zasady forum | Poradniki i najczęstsze pytania | 90% odpowiedzi na wszystkie pytania
A imię jego czterdzieści i cztery.
Rozdzielczość - złe skalowanie. Ucina lewą stronę i dół ekranu.
|
26-06-2023, 19:05
1 Na Ubuntu doinstaluj sobie inxi.
Zasady forum | Poradniki i najczęstsze pytania | 90% odpowiedzi na wszystkie pytania
26-06-2023, 20:31
0 (26-06-2023, 19:05)dedito napisał(a): Na Ubuntu doinstaluj sobie inxi. Niestety ja się kompletnie nie znam na terminalu i na poleceniach Linuxa. To co wpisałem wyżej nie działa :/ W sklepie z aplikacjami wyszukiwarka też nic nie znalazła. Nie wiem jak to zainstalować. Ja tylko chciałem przypomnieć, że to Ubuntu nie jest u mnie zainstalowane, tylko mam je na dysku USB i uruchamiam jako Live DVD z bootowanego pendrive. 1 (26-06-2023, 20:31)Totonio Makaronio napisał(a):Spróbuj "sudo apt install inxi"(26-06-2023, 19:05)dedito napisał(a): Na Ubuntu doinstaluj sobie inxi.
27-06-2023, 05:09
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-06-2023, 18:56 przez Totonio Makaronio.)
0 (26-06-2023, 22:03)D35CART35 napisał(a): Spróbuj "sudo apt install inxi"Nie wiem dlaczego tak się stało, ale jak widać na screenie wyżej próbowałem dwóch poleceń, jedno z nich to właśnie było "sudo apt install inxi" ...i widać z jakim skutkiem. Wtedy nie działało a teraz to samo polecenie zadziałało xD Nie rozumiem tego, ale okej... Najważniejsze, że jest @dedito Ubuntu 22.04.2 Desktop x64: inxi -Fxz Kod: ubuntu@ubuntu:~$ inxi -Fxz Dodano po pewnym czasie: Problemu niestety nie udało się rozwiązać. Z dźwiękiem w TV również. Próbowałem różnych rozwiązań opisanych nie tylko na polskich stronach. Niestety bezskutecznie. Teraz odpuszczam, ale kiedyś zajrzę jak zmienia się Linux Mint i mam nadzieję, że wtedy będzie dane mi zostać. Dziękuję wszystkim za chęć pomocy i pozdrawiam.
05-07-2023, 06:52
0 Żeby skalowanie na telewizorze było właściwe, najlepiej wybrać rozdzielczość ekranu komputera, pod warunkiem, że TV ją obsługuje. W ustawieniach dźwięku należy wybrać odpowiednią opcję. Używałem różnych telewizorów oraz komputerów i zawsze znajdowałem jakieś rozwiązanie.
Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.
Albert Einstein |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|