Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Problem z motywem
0
Drodzy bracia i siostry potrzebuję pomocy Tongue  jestem totalnie nowy w Mint i nie mogę sobie z tym poradzić. Zainstalowałem na świeżo Mint Cinnamon 22.
Niby kosmetyczna pierdoła, ale dobrze by było to ogarnąć. W aplikacji motywów już nawet 3 i żaden nie działa. Nie pobieralem nic z zewnętrznych źródeł, tylko bezpośrednio z aplikacji systemowej. Ktoś miał coś takiego?
Odpowiedz
0
W jaki sposób nie działa? Nie zmienia się wygląd aplikacji?
[Obrazek: userbar.png]
Prowadzę to forum od roku 2007. Przez ten czas projekt minta bardzo negatywnie się zmienił, stąd mogą w moich postach być opinie z którymi można się nie zgadzać.
Odpowiedz
0
(03-11-2024, 22:19)mati75 napisał(a): W jaki sposób nie działa? Nie zmienia się wygląd aplikacji?
Niestety nic sie nie zmienia. Może przeskoczą jakieś kolory w menu, ale to tyle. Pobieralem różne najpopularniejsze motywy jak Adapta-Nokto, Cblack, New-Minty, czy Orchidea. Wybieram je poźniej jako "pulpit", ale tylko menu mrugnie, zmieni się jakiś kolor, czy ramka i to tyle. Chyba, że robię coś źle, ale z tego co widzę to motywy często zmieniają całe układy pulpitu, a tu nic.
Odpowiedz
0
Wrzuć wynik z terminala:
Kod:
cinnamon-settings themes
także ten kiedy próbujesz zmienić motyw (theme).

Spróbuj również na nowym koncie użytkownika zmienić motyw.
Odpowiedz
0
(04-11-2024, 06:53)dedito napisał(a): Wrzuć wynik z terminala:
Kod:
cinnamon-settings themes
także ten kiedy próbujesz zmienić motyw (theme).

Spróbuj również na nowym koncie użytkownika zmienić motyw.

Kod:
/usr/share/cinnamon/cinnamon-settings/cinnamon-settings.py:458: DeprecationWarning: Gtk.Window.set_wmclass is deprecated
  self.window.set_wmclass(wm_class, wm_class)
Loading Themes module

Na innym użytkowniku też nie można zmienić motywu.

Dzisiaj w ogóle miałem jeszcze problem, żeby uruchomić system, bo po pojawieniu się logo minta, ekran gasł, choć dźwięki były słyszalne. Naprawiłem to boot repair, ale może być to przyczyna źle zainstalowanego systemu?
Na innym laptopie też nie działają motywy.
Odpowiedz
0
Nie widać w tym logu próby zmiany theme.
Odpowiedz
0
(04-11-2024, 12:27)dedito napisał(a): Nie widać w tym logu próby zmiany theme.

Motywy zmieniam przez aplikację motywy.
Odpowiedz
0
No ale ja prosiłem o log z tej zmiany Smile
Bez tego ciężko stwierdzić co jest nie tak.
Odpowiedz
0
(04-11-2024, 12:38)dedito napisał(a): No ale ja prosiłem o log z tej zmiany Smile
Bez tego ciężko stwierdzić co jest nie tak.
Dobra, wiem o co chodzi Tongue po prostu nic się nie zmienia w logach. Wróciłem do Mint-Y i jest info w logach, jak zmieniam na jakikolwiek pobrany to cisza w eterze.

Kod:
$ cinnamon-settings themes
/usr/share/cinnamon/cinnamon-settings/cinnamon-settings.py:458: DeprecationWarning: Gtk.Window.set_wmclass is deprecated
  self.window.set_wmclass(wm_class, wm_class)
Loading Themes module
Found active variant: Mint-Y mixed aquasand
Activating style: Mint-Y
Activating mode: mixed
Activating variant: aquasand
Found active variant: Mint-Y mixed aquasand
Odpowiedz
0
No to ciężko coś wykminić, może w ramach testów skopiuj te motywy z /usr/share/themes/ do /.themes w katalogu domowym. Być może spowoduje to, że zaczną działać.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 18 gości