0
Hejka mam swój ulubiony kursor z windowsa i nie wiem jak zmienić domyślny w linuxie
Proszę pomóż jestem kompletnie zielony
Rozwiązane Zmiana kursora linux mint 19.1
|
0 Hejka mam swój ulubiony kursor z windowsa i nie wiem jak zmienić domyślny w linuxie
03-06-2019, 21:30
0 Otwórz Katalog domowy
Menu: Widok > Wyświetlanie ukrytych plików Menu: Plik > Utwórz nowy katalog (o nazwie .icons) Otwórz go i wrzuć do niego katalog z kursorem Menu systemu: Preferencje > Motyw > Wskaźnik myszy
04-06-2019, 18:31
0 (03-06-2019, 21:30)magnus napisał(a): Otwórz Katalog domowy Zrobiłem wszystko oprócz ostatniego mam Centrum sterowania>wygląd>dostosuj>kursor i tam są tylko domyślne jaśniej napisze że mam tylko 1 plik .cur który ma służyć jako wszystkie kursory (np zamiast ładowania strony, pisanie w wordzie itd). 0 Spróbuj po konwersji: https://convertio.co/pl/cur-png/
[strzelam - nigdy tak nie robiłem... ale to ma sens ]
04-06-2019, 21:18
0 Masz MATE a nie Cinnamon.
Kursor z Windowsa nie będzie działał ale na pewno znajdziesz coś podobnego w formacie Linux (X11), jest tego tysiące: >> X11 Cursors >> Cursors - mate-look.org
04-06-2019, 23:04
0 Dobra już rozumiem wrzucając paczkę do folderu mam nowe kursory.
Czy jest sens podmienienia plików na tą samą nazwę z tym jednym obrazkiem który mnie interesuje? btw @magnus masz racje
05-06-2019, 20:58
1 Zrób konwersję pliku z .cur do .png Strona którą podał yahoob3 powoduje przesunięcie warstwy więc urzyj tej: >> FreeFileConvert Otwórz plik w programie GIMP i zapisz go w formacie xmc Menu: Plik > Wyeksportuj jako.. > Wybór typu pliku > Kursor myszy systemu X11 xmc Zmień nazwę pliku na left_ptr Umieść go w katalogu o nazwie cursors Katalog umieść w katalogu z nazwą twojego motywu A ten katalog umieść w katalogu .icons |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|