18-12-2019, 17:25
acpi exception could not find/resolve named package element lnk
|
0 Zrób jeszcze tak: uruchom komputer z pendriva w trybie Live, nie otwieraj żadnych okien tylko terminal i wklej te dwa polecenia po kolei - drugie, kiedy wykona się pierwsze:
Kod: sudo umount /dev/sda1 Do terminala wkleja się przez Ctrl+Shift+V.
18-12-2019, 18:04
0 Yahaoo ale wiesz wgram system i on działa. Psuje się tylko jak zrobię aktualizacje myślę ze wgram jeszcze raz i nie będę aktualizować go aż do wymiany dysku
0 Dysk jest do wymiany. Kiedy wgrywasz system - instalatorowi udaje się przebrnąć, po aktualizacjach - pewnie trafiają na wrażliwie miejsca w talerzu i dlatego się sypie. Chwilowo może trochę pomóc wykonane w trybie Live sudo fsck -f /dev/sda1, ale to takie "pompowanie trupa".
Mogę się mylić - w przeciwieństwie do dedito, jestem totalnym lamerem jeśli chodzi o sprzęt. Spróbuj - co ci szkodzi W sensie wyłączenie aktualizacji - jak posypie się po dwóch trzech dniach... będziesz miała potwierdzenie.
18-12-2019, 18:18
0 Spróbuj jeszcze raz z parametrem - sudo fsck -f /dev/sda1
18-12-2019, 18:53
0 Da się już uruchomić system po tym fsck?
Zasady forum | Poradniki i najczęstsze pytania | 90% odpowiedzi na wszystkie pytania
A imię jego czterdzieści i cztery.
18-12-2019, 20:04
0 Właśnie włączam i i działa Naprawiło się !! Wyłączyć te Aktualizacje ktoś tutaj pisał coś żeby wyłączyć Aktualizacje do 2021 roku ??
0 Każde operacje zapisu na tym dysku mogą znowu wywołać problem, więc można wyłączyć aktualizacje do czasu wymiany dysku.
W razie kolejnego takiego samego problemu z tym dyskiem, powtórz procedurę z fsck. Po wymianie dysku zainstaluj sobie system na nowo. Zamykam.
Zasady forum | Poradniki i najczęstsze pytania | 90% odpowiedzi na wszystkie pytania
A imię jego czterdzieści i cztery. |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 7 gości