0
Najlepsza wydaje się ta:
Próbowałem z opcją, że "zamknięcie pokrywy nic nie robi" ale mimo wszystko słychać trochę ten komputer . Słychać, że sobie chodzi.
Co do samego lapka, na szczęście nigdy nie miałem z nim problemów (zakupiony w 2012 roku), nigdy w serwisie nie był ;P.
U mnie jest możliwość wyłączenia touchpada za pomocą Fn + F1, ale tu na Mint mi to nie działa. Problemem jest jakby ta nieszczęsna klawiatura.
Ok, próbuję jeszcze te 2 opcje co podałeś.
Dodano po pewnym czasie:
Na tej linijce:
Świecą się znów te wszystkie kontrolki, ale klawiatura działa za każdym razem. Oczywiście samo podniesienie pokrywy go nie wybudza no bo po co ...
Z parametrem atkbd.reset=1 chyba tak samo jak z atkbd.reset
Póki co zostanę na tym:
Dziękuję Ci za pomoc . Oczywiście jak by Cie olśniło to pisz
Kod:
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash atkbd.reset"
Próbowałem z opcją, że "zamknięcie pokrywy nic nie robi" ale mimo wszystko słychać trochę ten komputer . Słychać, że sobie chodzi.
Co do samego lapka, na szczęście nigdy nie miałem z nim problemów (zakupiony w 2012 roku), nigdy w serwisie nie był ;P.
U mnie jest możliwość wyłączenia touchpada za pomocą Fn + F1, ale tu na Mint mi to nie działa. Problemem jest jakby ta nieszczęsna klawiatura.
Ok, próbuję jeszcze te 2 opcje co podałeś.
Dodano po pewnym czasie:
Na tej linijce:
Kod:
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="atkbd.reset=1 i8042.nomux=1 i8042.reset=1 i8042.nopnp=1 i8042.dumbkbd=1 quiet splash"
Z parametrem atkbd.reset=1 chyba tak samo jak z atkbd.reset
Póki co zostanę na tym:
Kod:
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash atkbd.reset"
Dziękuję Ci za pomoc . Oczywiście jak by Cie olśniło to pisz