20-05-2021, 20:17
1

(20-05-2021, 18:43)ciastek1981 napisał(a): Morfik dobre dwa tygodnie temu u siebie na Sidzie spiął to z PulseEffects i działało bez problemów.
Eee, to nie tak.

Może za pare lat będzie ten pipewire bardziej stabilny ale na razie jest iście nieużywalny.

(20-05-2021, 18:44)dedito napisał(a): Ja tam nie pałam miłością do pulsaudio, miałem właśnie zamiar przejść na to Pipewire bo tam podobno nie ma problemu z obsługą słuchawek BT i profilu headset.
Mi PA bez problemu obsługuje fona, tj. z fona mogę puścić sobie mp3 na głośniki kompa przez PA i bez problemu zarządzać takim strumieniem z telefonu. W przypadku PW już to nie działa i pewnie działać nie będzie.

(20-05-2021, 18:50)D35CART35 napisał(a): A czy pulseeffects będzie od razu działać po zainstalowaniu z repo?
Póki co pulseeffects ma dwie wersje: 4 i 5, które są rozwijane osobno. Wersja 4 jest przeznaczona dla PA, 5 dla PW. W debianie np. jest tylko wersja 4. I jak ktoś by chciał używać tej 4 z PW, to będzie miał całą masę problemów -- dlatego ja budowałem to sobie z gita bezpośrednio, by ta wersja 5 była i całościowo to działało o wiele lepiej.