0
To był po prostu systemowy sygnał powitalny logowania (ten dźwięk, który pojawia się po wpisaniu hasła i loginu, i przejściu na konto użytkownika). Powinien był brzmieć jeden raz, ale w tym momencie komputer się zawiesił i dźwięk odtwarzał się w nieskończoność. Nie był to żaden dźwięk alarmowy ani ostrzegawczy, tylko powitalny. Zaobserowałem go tylko raz. Zazwyczaj zawieszanie występuje niespodziewanie, kursor staje w miejscu, myszka i klawiatura przestaje działać. Można tylko zrobić twardy restart.
Znajomy napisał mi, że to może być problem z RAM:
„windows czasami wpycha do pamieci nieptirzebne rzeczy, i zdaza sie ze zalepia sobie wadliwy obszar zawsze tak samo czyms z czego w ogoel nie korzysta i dlatego dziala na wadliwym RAMie. jak zainstlaujesz inny system to nagle wada się ujawnia”.
Dlatego w Windowsie problem mógł być niewidoczny, a w Mincie i Debianie się pokazał. Ale to tylko hipoteza.
Znajomy napisał mi, że to może być problem z RAM:
„windows czasami wpycha do pamieci nieptirzebne rzeczy, i zdaza sie ze zalepia sobie wadliwy obszar zawsze tak samo czyms z czego w ogoel nie korzysta i dlatego dziala na wadliwym RAMie. jak zainstlaujesz inny system to nagle wada się ujawnia”.
Dlatego w Windowsie problem mógł być niewidoczny, a w Mincie i Debianie się pokazał. Ale to tylko hipoteza.