0
witam po świętach, bo dopiero teraz zamierzam się zabrac za to. Czas....
@Tescumesh - troszkę nie wiem o co Ci chodzi ; jakie albo albo?
Zainstalowałem czysty system.
Chciałbymy, aby się od razu uruchamiała bez wyświetlanej listy wyboru.
Nie ma tu sprzeczności.
@Yahoob3 - co do konfiguracji GRUB z linka, który byłem miły mi podać; napisane jest tam, że gdy instaluje sie tylko Mint, jako jedyny system, to domyślnie nie ma listy wyboru, ani odliczania. A u mnie jest lista i odliczanie. Na liście jest UEFI i Opcje zaawansowane oprócz Mint.
Czyli nie jest 'hidden', tylko działa 'menu'. Jesli dobrze rozumiem, to powinienem wpisać tę komendę z 'hidden'... Tylko, że tam jest już hidden:
Coś chyba jest nie tak:
- mam jeden system, tylko Mint
- mam 'hidden' w grub'ie
- ale i tak mam listę wyboru
- i tak trwa odliczanie zanim sie system odpali
O co chodzi? Co mam zrobić skoro hidden nie ukrywa listy?
A co do kodów z aktywacją fingerprinta, to sie pogubiłem przez Waszą dyskusję o znajomości angielskiego hehe, zabawne to było....
I nie wiem nadal co mam pokopiować, kiedy, co i po czym . Najbardziej ni rozumiem tej linijki z kodem, gdzie jeste 'dell...archive...itd' Ja nie mam della, więc powinienem chyba mieć inną linijkę kodu...
@Tescumesh - troszkę nie wiem o co Ci chodzi ; jakie albo albo?
Zainstalowałem czysty system.
Chciałbymy, aby się od razu uruchamiała bez wyświetlanej listy wyboru.
Nie ma tu sprzeczności.
@Yahoob3 - co do konfiguracji GRUB z linka, który byłem miły mi podać; napisane jest tam, że gdy instaluje sie tylko Mint, jako jedyny system, to domyślnie nie ma listy wyboru, ani odliczania. A u mnie jest lista i odliczanie. Na liście jest UEFI i Opcje zaawansowane oprócz Mint.
Czyli nie jest 'hidden', tylko działa 'menu'. Jesli dobrze rozumiem, to powinienem wpisać tę komendę z 'hidden'... Tylko, że tam jest już hidden:
Kod:
GRUB_TIMEOUT_STYLE=hidden
Coś chyba jest nie tak:
- mam jeden system, tylko Mint
- mam 'hidden' w grub'ie
- ale i tak mam listę wyboru
- i tak trwa odliczanie zanim sie system odpali
O co chodzi? Co mam zrobić skoro hidden nie ukrywa listy?
A co do kodów z aktywacją fingerprinta, to sie pogubiłem przez Waszą dyskusję o znajomości angielskiego hehe, zabawne to było....
I nie wiem nadal co mam pokopiować, kiedy, co i po czym . Najbardziej ni rozumiem tej linijki z kodem, gdzie jeste 'dell...archive...itd' Ja nie mam della, więc powinienem chyba mieć inną linijkę kodu...