31-05-2023, 15:10
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-05-2023, 15:22 przez Wawrzek.
Powód edycji: literowki.
)
0
(30-05-2023, 19:16)MichałM napisał(a): Może spróbuj jeszcze jakiejś starszej wersji LTS bliżej produkcji laptopa, bo wpis z forum Lenovo o Win7+Ubuntu 11.10 sugeruje, że kiedyś dało się. [...]Dzięki....
Przeczytałem to i się przeraziłem

Problemy z wi-fi
problemy z grafiką
problemy z podświetleniem ekranu
Niedziałające przyciski klawiatury....
Ło, matko i córko. Wszyscy święcie w Niebie

Nie ruszę tego już na pewno, bojam siem :p
Ja nie jetem informatykiem, programistą nawet amatorem-informatykiem / programistą, nie jestem ... Jeno jestem zwykłym prostym użytkownikiem komputera, który go używa do innych zadań niż grzebanie w... ...w nie wiem nawet w czym

Ten wpis chyba skutecznie mnie zniechęcił do dalszych prób.
...ale bardzo za ten wpis dziękuję, bo jest chyba najważniejszy ze wszystkich informacji, jakie tu i w ogóle w internecie znalazłem. Uratowałeś mi tyłek

Tak, przy okazji... Już jakoś około 2013 próbowałem instalować na tym laptopie ówczesne dystrybucje Linux, bodaj były to Mamdrake i ówcześnie najnowsza wersja Ubuntu.
Nie udało się. Nie pamiętam szczegółów , ale już przy instalacji były krzaki na ekranie, zamiast stabilnej grafiki, a wtedy to był w miarę nowoczesny laptop.
Pomyślałem, że po 10 latach, może już coś ruszyło w kierunku przystępności Linuxów dla zwykłych "januszy" przy klawiaturze :p
Jeszcze raz dziękuję, zwłaszcza za ustrzeżenie mnie przed dalszymi i jeszcze gorszymi komplikacjami.