07-10-2023, 10:14
1
(06-10-2023, 21:07)mklin napisał(a):Nie potrafię doradzić ponieważ mnie ten problem omijał(stawiam Minta zaraz z flathub z repo Debiana dodaje dodatkowe repo takie same jakie jest w systemie tylko jako User)i instaluje PulseEfekt i wszystkie jego co z nim zależności,środowisko na partycji Home.Po wydaniu komendy "flatpak list",ma wyjść ze są w przestrzeni User,a nie System.(06-10-2023, 20:45)Xvistak napisał(a):(05-10-2023, 13:25)mklin napisał(a): Witam.Zainstaluj z flatpak "PulseEffekt",do filmów to ja bym doinstalować.jeszxse VLC z flatpak masz ze wszystkimi modelami,i szybciej to działa niż na defaultowo.A przynajmniej u mnie
Nie działa u mnie PulseAudio equalizer. Po odpaleniu z konsoli qpaeq pojawia się equalizer, niestety przesuwanie suwaków nic nie zmienia. Moduły equalizer-sink i dbus-protocol są załadowane.
Flatpaka nie chcę. Pulseeffects z pakietu systemowego nie startuje mi automatycznie przy włączeniu systemu (autostart właczony).
Co mi przychodzi na myśl być może zależnie sci masz gdzieś zerwane,bądź niekompletne,spróbuj Synaptikiem całe PulseAudio przeinstalować,uaktualnić chodzi o to żeby zależności jeszcze raz pociągnął i sprawdził czy wszystko jest.
Wogole PulseAudio,czy pipewire to dla przeciętnego usera pomysł poroniony.Ibtak większość ma karty dźwiękowe z płytą bądź to co oferują laptopy(zwykle Alsa by wystarczyło).A te co wyżej powinny być tylko w specjalistycznych distrachbtypu Ubuntu Studio,dla hobbystów.
Kiedyś jak mi coś nie grało dawalolem,poprostu...Sudo alsaconf i przeładowywać mi moduły jak już były w pamięci na nowe,wczytał plik konfiguracyjny co miałem ustawione dźwięki i wszystko lata działało,a dziś....Na CDA.pl oglądam film w 420/730 dpi z racji tego,że to tytuły ery VHS ,ropy i Fullhd nie ma z oczywistych powodów.Cicho,że słuchawki muszę zakładać,jak dam podbicie to niby pomaga,ale dźwięk lekko zniekształcony,przeważnie jak Knapik czyta...I co dlaczego na Windows 10 problemu nie mam mam w duallboot..Gdyby nie montowanie łatwe plików obrazu(razem z możliwością edycji i dogrania do niego żeczy),bym najprawdopodobniej z linuksa zrezygnował.Bo wiecznie coś tu nie tak.Jaknznajde distro fajne dla oka i Wogóle,zawsze wychodzą jakieś niedociągnięcia...Niektóre danlatwo zniwelować,niektóre nie za bardzo.Suma,summarum to Linux nie jest od wczoraj w obiegu także powinien być już w takich zeczach raczej dopracowany...