0
Masę lat temu, w pracy, musiałem serwisować centralę telefoniczną (cyfrowa ale jednak kabel ) typu MERIDIAN. Na złość była na jakimś OS-sie typu BSD (taki ... UNIX ?), teraz już nie pamiętam wyniku komendy "uname -a". I w krótkim (?) czasie zacząłem (z kolegą - zmiennikiem) toto konfigurować. Jako że w domu miałem masę sprzętu no to postawiłem na jednym PC system FreeBSD (chyba najbardziej przyjazny). W tych latach istniało polskie forum (nazwa 99% ?) "BSD Forum", gdzie było wsparcie dla wszystkich wersji BSD i ta moja praca się kręciła przez parę lat. Po zmianie pracy, niedługo, to forum zostało zamknięte, o ile pamiętam to z braku zainteresowania tymi systemami w Polsce. Ale mnie się jeszcze udało, bo wiele razy korzystałem z wiedzy "bsd-guru". Może Wy macie jakieś ciekawe doświadczenia z "dziwnymi" OS-ami ? A jeśli nie z dziwnymi to może coś współczesnego, na innych partycjach czy maszynach wirtualnych ?
Acha ,,, tylko nie "technicznie" bo to ma być wątek ... bardziej emocjonalny
Acha ,,, tylko nie "technicznie" bo to ma być wątek ... bardziej emocjonalny
PC HUNSN bezwentylatorowy, CPU i7-11, RAM 64GB, HD nvme 256G dla MINT , HD ssd 512G dla migawek (backup)