Wczoraj, 11:12
0
Istotą jest nie pobieranie programów oraz plików z nieznanych źródeł, a w szczególności otwieranie ich poza wirtualnym środowiskiem (Virtualbox) lub przynajmniej przed skanowaniu na VirusTotal. Jeżeli lubimy surfować bez ograniczeń, to najlepiej otwierać przeglądarkę w piaskownicy. Te wskazówki dotyczą głównie Windowsa, gdzie zagrożeń jest dużo. W Linuksie bardzo trudno je napotkać, ale nie można tego wykluczyć.
Jeżeli ktoś z forumowiczów znajdzie wirusa pod Linuksa to proszę mi przesłać. Będę też wdzięczny za wskazanie lików do forów gdzie użytkownicy Linuksa piszą o zainfekowaniu systemu i proszą o pomoc. Linki do w niebezpiecznika czy innych artykułów mnie nie interesują. Namacalne fakty!
Jeżeli ktoś z forumowiczów znajdzie wirusa pod Linuksa to proszę mi przesłać. Będę też wdzięczny za wskazanie lików do forów gdzie użytkownicy Linuksa piszą o zainfekowaniu systemu i proszą o pomoc. Linki do w niebezpiecznika czy innych artykułów mnie nie interesują. Namacalne fakty!
Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.
Albert Einstein
Albert Einstein