07-12-2024, 20:27
0
Mam podobne doświadczenia jak mati75. Jeśli chodzi o pracę na Linuksie, to Dell jest pewny. Miałem dwa Latitude 5480 i 5400. Na obu wszystko działało bez żadnego kombinowania, zaraz po instalacji. Sam byłem na siebie zły, kiedy wymieniłem 5480 na 5400. Jedyne plusy z wymiany była klawiatura bez naklejek i cały laptop troszkę lżejszy. Procesor nowszej generacji, ale w moich zastosowaniach różnicy wielkiej nie zauważyłem. W 5400 matryca jest nieco ciemniejsza. No i można było bez kombinowania postawić Windows 11. Jedyne, co był zmienił w 5480, to wziąłbym matrycę 15tkę (5580), a nie 14 cali. Oczy już nie te. Teraz to pewnie za za około 1000 zł można takiego laptopa znaleźć. Konstrukcja Latitude jest bardzo solidna.
Chociaż klawiatura bardziej mi odpowiadała w Lenovo. Miała wyraźniejszy skok klawiszy.
Chociaż klawiatura bardziej mi odpowiadała w Lenovo. Miała wyraźniejszy skok klawiszy.
"Każde logiczne myślenie jest poczytywane za ludzi nielogicznych a pobożnych, za brak wiary" ks. prof. Włodziemierz Sedlak