31-12-2024, 10:14
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-12-2024, 12:52 przez TytusXP.
Powód edycji: Uzupełnienie
)
0
Heh, nie pomyślałem, żeby spróbować mocno skrócić czas do uśpienia - dałem 3 minuty i zadziałało...
Ciekawe dlaczego na 10 minutach nie działa... Da się to jakoś sprawdzić, co wywołuje dysk (podkreślam - partycje NIE zamontowane)?? Spróbuję dłuższy czas i muszę spróbować, czy działa to na zamontowanych partycjach
Dobra, próbuję wydłużyć czas do godziny - jak nie zadziała, to wtedy będę pytał co dalej...
EDIT i dalej:
Niestety, ustawienie godziny nie zadziałało... Może ktoś spróbować u siebie taki dłuższy czas? Jeśli na najnowszym Mincie też będą z tym problemy, to pewnie sprawa jest nieco trudniejsza... Czytałem, że same dyski czasem mają ograniczenia w firmware, ale nie umiem tego sprawdzić.
Ciekawe dlaczego na 10 minutach nie działa... Da się to jakoś sprawdzić, co wywołuje dysk (podkreślam - partycje NIE zamontowane)?? Spróbuję dłuższy czas i muszę spróbować, czy działa to na zamontowanych partycjach
Cytat:Będzie to działać tylko przy uruchomionej sesji użytkownika, a nie na poziomie jądra systemu.I to mi wystarczy. Wystarczy mi nawet, jeśli będzie działać TYLKO jeśli partycje są NIE zamontowane (niestety, na zamontowanym też się usypia, więc muszę wydłużyć czas oczekiwania), bo rzeczony dysk potrzebuję czasem tylko raz w tygodniu, albo co 2-3 dni i dlatego chcę go zatrzymywać bez potrzeby wyjmowania kabli. Generalnie zdaję sobie sprawę, że częste usypianie dysku mu szkodzi, ale ja właśnie rzadko go używam i dlatego pomyślałem, że po co ma się kręcić kilka godzin codziennie, jak używam go kilka razy w tygodniu przez pół godziny.
Dobra, próbuję wydłużyć czas do godziny - jak nie zadziała, to wtedy będę pytał co dalej...
EDIT i dalej:
Niestety, ustawienie godziny nie zadziałało... Może ktoś spróbować u siebie taki dłuższy czas? Jeśli na najnowszym Mincie też będą z tym problemy, to pewnie sprawa jest nieco trudniejsza... Czytałem, że same dyski czasem mają ograniczenia w firmware, ale nie umiem tego sprawdzić.