Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Problem z wolnym lub brakiem wifi z karty Realtek RTL8188E
0
Cześć.
Drążę temat dalej.
Zainstalowałem sobie Linuxa mint obok windy na stałe.
Nadal jest problem z wifi bo czasem coś tam zadziała ale najczęściej zrywa to połączenie i nie wczytuje strony.

Ciekawostka taka bo zrobiłem hot spota z telefonu i połączyłem się z nim na linuxie przez wifi. Heh no i jest znacznie lepiej na takim połączeniu choć bez szału. Speedtest to upload i download około 1 MB/s ping 20us,raz miał download 9 MB/s za to wtedy upload 0MB/s...
Dlaczego z routera z maksymalnym sygnałem  net jest słaby a dlaczego z sieci generowanej z telefonu chodzi lepiej?
Dziwne...ale tak jest.

Na kablu sieciowym net śmiga elegancko tylko kabel mam w drugim pokoju i potrzebuję neta po wifi.
Póki co radzę sobie udostępnionym netem przez bt z telefonu no i z hotspota też z telefonu ale docelowo potrzebuję z routera.
Neta na ruterze mam z UPC może tu coś trzeba? choć na Windowsie ,tv, telefonach śmiga ok.

Jak tej karty realtek nie da się ruszyć to zmienię na inną ale może ktoś ma jakiś pomysł lub przepis na sukces. Jak coś to piszcie to sprawdzę.

Pozdr ziomki!
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Problem z wolnym lub brakiem wifi z karty Realtek RTL8188E - przez slawinek - Wczoraj, 00:47

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: slawinek, 1 niewidocznych użytkowników, 8 gości