04-02-2025, 17:16
0
Ja wciąż jestem użytkownikiem archaicznej już platformy LGA775
Jak widać nie ma się tu czym chwalić:
ale używam tego bo wciąż mi wystarcza do moich zastosowań tzn. poczta, www, yt itp.
Więc póki jestem zadowolny to na tym siedzę.
Fakt, że na tamte czasy Q6600 był topowym CPU, do tego MB Asus P5Q Deluxe, który chwali się "nieśmiertelnymi" kondensatorami i wydajną sekcją zasilania.
W każdym razie mam w domu jeszcze inny komputer optiplex 780 i tam jest jeszcze słabsza konfiguracja i też nie widzę powodu aby to zmieniać.
W pracy mam z kolei dell latitude 5530 z Windows 10 czy nawet już 11 i czasem mam wrażenie, że on jest bardziej ociężały od mojego zabytku (ale też pewnie nie ma co porównywać, ze względu na inną specyfikację oprogramowania).
Jak widać nie ma się tu czym chwalić:
Kod:
CPU: quad core Intel Core2 Quad Q6600
Mem: 2.56/7.02 GiB (36.5%)
Więc póki jestem zadowolny to na tym siedzę.
Fakt, że na tamte czasy Q6600 był topowym CPU, do tego MB Asus P5Q Deluxe, który chwali się "nieśmiertelnymi" kondensatorami i wydajną sekcją zasilania.
W każdym razie mam w domu jeszcze inny komputer optiplex 780 i tam jest jeszcze słabsza konfiguracja i też nie widzę powodu aby to zmieniać.
W pracy mam z kolei dell latitude 5530 z Windows 10 czy nawet już 11 i czasem mam wrażenie, że on jest bardziej ociężały od mojego zabytku (ale też pewnie nie ma co porównywać, ze względu na inną specyfikację oprogramowania).
Zasady forum | Poradniki i najczęstsze pytania | 90% odpowiedzi na wszystkie pytania
A imię jego czterdzieści i cztery.
A imię jego czterdzieści i cztery.