23-03-2025, 12:12
0
(12-03-2025, 15:49)Morthy napisał(a): W windows jak kliknę w nazwę folderu lub pliku to zaczyna się edytować. A jak klikam w mincie to nic się nie dzieję. Musze kliknąć prawym zmień nazwę i dopiero wtedy.
lubisz chyba trochę pomarudzić

przyznaję - trzeba 2 razy kliknąć, żeby zmienic nazwę w nemo - no ale to najpierw trzeba kliknąć kilka razy, żeby wejśc w opcje nemo > behaviour > i zaznaczyć 'click on a file's name TWICE to rename it... nie sprawdzałem, ale powinno działać...
a z innej beczki - przypomnisz nam ile razy i w co musisz kliknąć w super-wingrozie, żeby pasek z domyslnej dolnej - przenieść na górna krawędź ekranu?
no bo w tym gówniym mincie to aż 3 razy muszę kliknąć... strasznie to niewygodne - a jak w windowsie? wystarczy pomyśleć? hehe a może wymyślić nowy program, który to zrobi?
mam wrażenie, ze działasz trochę na zasadzie: winda gówniana, ale zrobię wszystko żeby linux nie był lepszy... może żeby nie przyznawać się przed sobą samym, że masę kasy i czasu traciłem przez wiele lat siedząc w windzie... linux bywa 'gorszy' pod tym względem, że traktuje komputer jako narzędzie, windows to gotowe urządzenie - to, jak lubisz kompy jest super bo 'wymusza' poznanie działania narzędzia, a jak jesteś tylko konsumentem co wierzy, że pasek zadań musi być na dole (pewnie belki i menu programów też ma na dole ten pacan co to wymyślił hehe) i że nic nie musi wiedzieć i robić to faktycznie - można mieć powody do narzekania

osobiście nie mam problemu bycia konsumentem auta - z wypożyczalni - nic mnie nie interesuje, wsiadam i jadę (no za wyjątkiem paliwa i płynu do spryskiwaczek - chociaż, to już też czasem z dupy - maskę trza podnosić, dużo innych kapsli i dziwne oznaczenia hehe). no ale jakbym lubił auta tak jak kompy, to pewnie bym miał swoje i je ciągle 'tuningował'.
uff, kawka skończona