30-05-2019, 11:41
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-05-2019, 18:53 przez yahoob3.
Powód edycji: Trochę uzupełniłem :)
)
1
Wyłącz wyświetlanie aktualizacji jądra. Wieczorem sprawdzę ustawienia i tu je dopisze.
Nic nie odinstalowuj (sterowników) - nie ma takiej potrzeby!
Odezwę się wieczorem, jak siądę do normalnego komputera
EDIT: OK, jestem.
We właściwościach menedżera aktualizacji ustaw sobie tak:
i tak:
Jeśli dysponujesz jakąś większą powierzchnią dyskową możesz ustawić sobie migawki: menu, Timeshift (kliknij na menu i zacznij pisać Time... wyświetli się).
Miejsce: u mnie jest to partycja magazynowa na "talerzu".
Ustawiłem sobie na tygodniówki - dużo już nie grzebię w systemie, aktualizacje bezpieczne, IMO tak powinno wystarczyć.
Utworzenie pierwszej:
Wracając do sterowników grafiki. Na razie nic nie kombinuj. Jak koledzy obczają ten skrypt do przełączania kart, będziemy myśleć. Ja nie bardzo pomogę bo mam układ z NVidią ( fajnie zabrzmiało).
Jakbyś miał jakieś pytania to zakładaj wątki... tylko najpierw sprawdź w forumowej wyszukiwarce, czy takiego tematu już nie było.
Powodzenia.
PS Jeśli cały sprzęt działa - nie wgrywaj nowszego jądra. W proponowanym 4.15 nie zawsze prawidłowo budują się moduły sterowników. U ciebie inxi wygląda ładnie.
Nic nie odinstalowuj (sterowników) - nie ma takiej potrzeby!
Odezwę się wieczorem, jak siądę do normalnego komputera
EDIT: OK, jestem.
We właściwościach menedżera aktualizacji ustaw sobie tak:
i tak:
Jeśli dysponujesz jakąś większą powierzchnią dyskową możesz ustawić sobie migawki: menu, Timeshift (kliknij na menu i zacznij pisać Time... wyświetli się).
Miejsce: u mnie jest to partycja magazynowa na "talerzu".
Ustawiłem sobie na tygodniówki - dużo już nie grzebię w systemie, aktualizacje bezpieczne, IMO tak powinno wystarczyć.
Utworzenie pierwszej:
Wracając do sterowników grafiki. Na razie nic nie kombinuj. Jak koledzy obczają ten skrypt do przełączania kart, będziemy myśleć. Ja nie bardzo pomogę bo mam układ z NVidią ( fajnie zabrzmiało).
Jakbyś miał jakieś pytania to zakładaj wątki... tylko najpierw sprawdź w forumowej wyszukiwarce, czy takiego tematu już nie było.
Powodzenia.
PS Jeśli cały sprzęt działa - nie wgrywaj nowszego jądra. W proponowanym 4.15 nie zawsze prawidłowo budują się moduły sterowników. U ciebie inxi wygląda ładnie.