07-06-2020, 21:32
0
(07-06-2020, 21:20)yahoob3 napisał(a): Hola, hola.Widzisz, instalowałem prawoklikiem (Instalator pakietów GDebi). Kiedy mimo wykonanej "instalacji" urządzenie nie działało zacząłem szukać w sieci i natknąłem się na Twój wątek. Zastosowane rozwiązanie do punktu 1-3 pozwoliło mi uruchomić urządzenie drukujące pod wifi i skaner pod usb. Nic więcej nie pisałem. Korzystałem ze wskazówek, których udzielałeś użytkownikowi samsunga. Już biegnę czytać wskazany przez Ciebie wątek
Pisałeś na początku, że instalację robiłeś wg mojego przepisu. To do niego nie należy.
Wszystkie pliki pobrane ze strony Brothera rozpakowujesz do katalogu i na otwarte okno terminala przeciągasz plik linux-brprinter-installer-xxxxx jedziesz strzałką na początek, dopisujesz sudo i naciskasz enter... drukarka w tym czasie powinna być włączona ale niepodłączona przez USB. Pod koniec instalacji podajesz IP drukarki/skanera.
Przeczytaj ten wątek: https://forum-old.linuxmint.pl/index.php...8#msg65448
Dodano po pewnym czasie:
Poczytałem, poczytałem... i przystąpiłem do działania ściśle według Twoich zaleceń. Katalog, wszystko na nowo ściągnięte i rozpakowane. Po przeciągnięciu do terminala otrzymałem "Syntax error: ")" unexpected"...