Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Drastycznie powiększające się zajęcie dysku na Linux
0
O jutubowych ekspertach nie będę się wypowiadał nawet, bo szkoda klawiatury na to.

Wirusy na linux są. Pobieranie oprogramowania z niepewnego źródła to proszenie się kłopoty. Nigdy nie wiadomo co znajduje się w środku.
Linux w przeciwieństwie do windows pozwala na zainstalowanie i uruchomienie wszystkiego co jest z tym systemem zgodne.
Możemy sobie sami zainstalować wirusa.
[Obrazek: userbar.png]
Prowadzę to forum od roku 2007. Przez ten czas projekt minta bardzo negatywnie się zmienił, stąd mogą w moich postach być opinie z którymi można się nie zgadzać.
Odpowiedz
1
Better response on post RE: Drastycznie powiększające się zajęcie dysku na Linux
(Wczoraj, 14:30)Niktistotny napisał(a): Dla mnie to jest bardzo dziwne bo - wszędzie słyszę NIE ma wirusów na linux i jest bezpieczny a potem ci sami - uwaga wszędzie może być wirus. TO jak jakiś dysosnas poznawczy. Takich filmów na YT widziałem masę -w jednym mówią super nic nie trzeba, w innym że uwaga wszędzie czaić się może niebezpieczeństwo na linux.

I jak to rozumieć - nie wiem.

Bardzo trudno jest znaleźć wirusa lub potencjalnie szkodliwe aplikacje w Linuksie. Mnie się nie udało, a bardzo się starałem. W Windowsie testowałem antywirusy oraz inne programy zabezpieczające i nie nie miałem z tym problemu. Jeżeli Linux znacznie zwiększy swoją popularność a użytkownicy zaczną pobierać pliki i programy z niesprawdzonych źródeł to będzie problem, ale to jest raczej kwestia odległej przyszłości.
Na razie o wirusach w Linuksie piszą laicy lub reklamodawcy płatnych programów antywirusowych. Będziesz dłużej używać tego systemu to się przekonasz
Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.
Albert Einstein
Odpowiedz
0
Obym się nie przekonał tak, że będę płakał po takim doświadczeniu.
Dla mnie na razie zielonego jest masa sprzeczności i wiele murów przez jakie nie mogę się przebić
Dlatego powoli pytam i będę pytał jeszcze pewnie setki razy o różne sprawy.
Całkowicie początkujący na Linux.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości