02-01-2022, 19:16
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-01-2022, 19:19 przez Hexadecymalny.)
Mint 20.2 Cinnamon nie działa sieć WIFI
|
1 Czy masz w tym routerze aktualną ostatnią wersję firmware, jeśli tak to daj zrzut strony statusowej routera czy też innej zawierającej numer wersji firmware na potwierdzenie. Jest znana przypadłość wpa_supplicant i sugerowane przejście na iwd w przypadku problemów, ale czy to najlepsze rozwiązanie ... bardziej obejście problemu. https://askubuntu.com/questions/1196348/...52#1271252
Zasady forum | Poradniki i najczęstsze pytania | 90% odpowiedzi na wszystkie pytania
A imię jego czterdzieści i cztery.
02-01-2022, 19:35
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-01-2022, 19:50 przez Hexadecymalny.)
0 (02-01-2022, 19:26)dedito napisał(a): Czy masz w tym routerze aktualną ostatnią wersję firmware, jeśli tak to daj zrzut strony statusowej routera czy też innej zawierającej numer wersji firmware na potwierdzenie. Niestety nie wiem czy jest to najnowsza wersja. Przesyłam screen. Po skorzystaniu z podanej instrukcji internet działa poprawnie. Czy podmiana tych usług niesie jakieś istotne zmiany? Nie mam nawet pojęcia co zrobiłem.
02-01-2022, 20:21
1 To jest aktualna wersja, przeczytaj informacje zawarte na zrzucie i porównaj numery wersji z sekcji Device Information i Online Upgrade Dla pewności masz jeszcze stronę producenta: https://www.tp-link.com/pl/support/downl.../#Firmware , ale i tam jest ta sama wersja. Skoro udało się z IWD, to myślę, że nie ma co drążyć dalej. IWD jest to niestandardowe rozwiązanie obsługi WiFi dla Minta, więc nie można wykluczyć jakiś problemów w przypadku aktualizacji systemu. To co zrobiłeś to w zasadzie tylko zmiana usługi obsługującej połączenia bezprzewodowe, być może IWD będzie standardową usługą w przyszłych wersjach Minta.
Zasady forum | Poradniki i najczęstsze pytania | 90% odpowiedzi na wszystkie pytania
A imię jego czterdzieści i cztery.
02-01-2022, 21:23
0 (02-01-2022, 20:21)dedito napisał(a): To jest aktualna wersja, przeczytaj informacje zawarte na zrzucie i porównaj numery wersji z sekcji Device Information i Online Upgrade Dziękuję za bardzo wyczerpującą pomoc. Ciężki początek, ale może przekonam się do Linuxa. Można zamknąć temat.
02-01-2022, 21:25
0 Zamykam.
A imię jego czterdzieści i cztery. |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 5 gości