11-06-2024, 16:04
0
To cały .config, tylko z kopią tego poprzedniego
Prowadzę to forum od roku 2007. Przez ten czas projekt minta bardzo negatywnie się zmienił, stąd mogą w moich postach być opinie z którymi można się nie zgadzać.
Duży problem - przestawione monitory, brak menu, niemożność użycia klawiatury
|
11-06-2024, 16:04
0 To cały .config, tylko z kopią tego poprzedniego
Prowadzę to forum od roku 2007. Przez ten czas projekt minta bardzo negatywnie się zmienił, stąd mogą w moich postach być opinie z którymi można się nie zgadzać.
11-06-2024, 16:22
0 Dalej bez zmian. Ładuje się przestawiony monitor i nic więcej.
Born to be root... not to reboot.
11-06-2024, 16:30
0 Może ktoś inny ma pomysł, bo ja cinamona nie trawie a tu mamy jeden z przykładów dlaczego.
11-06-2024, 16:48
0 A może to coś pomoże?
Kod: 16∶27∶55 mailnag: INFO (2024-06-11 16:27:55): Trying to reconnect Idler thread for account '[email protected]' in 5 minutes ew. jakiej komendy logi mógłbym wrzucić?
0 Sprawdź jeszcze czy nie masz katalogu .cinnamon i ten jeszcze próbuj przekopiować z nowego na stare z zachowaniem kopii starego.
Na tym nowym koncie zrobiłbym też sobie taki test, zrobiłbym kopię cofigów i zrobił podobną operację w menu jaką wykonywałeś na starym koncie i na zasadzie porównania zmian w plikach sprawdziłbym gdzie nastąpiły zmiany. W sumie istotne jest też to co tam usuwałeś z menu, może to naprowadzi. P.S. Jak wklejasz jakieś wyniki to rób to razem z komendą wywołującą te wyniki.
Zasady forum | Poradniki i najczęstsze pytania | 90% odpowiedzi na wszystkie pytania
A imię jego czterdzieści i cztery.
11-06-2024, 17:46
0 Kod: rm /home/satagiah/.config/autostart/redshift-gtk.desktop Prowadzę to forum od roku 2007. Przez ten czas projekt minta bardzo negatywnie się zmienił, stąd mogą w moich postach być opinie z którymi można się nie zgadzać. 0 @dedito - nie ma takiego katalogu.
@mati75 - usunąłem. Potrzebujesz jeszcze jakieś logi? Jak tak to pisz śmiało, tak łatwo się nie poddam (a i wiele nauczę przy okazji). Dodano po pewnym czasie: A może to coś z permissionami na folderze /home/satagiah? Da się jakoś 1 komendą całość przywrócić do ustawień jakie są domyślnie? Wydaje mi się, że tam też grzebałem i to może być problem. Dodano po pewnym czasie: Zrobiłem tak: Kod: sudo chmod -R a+rwX,o-w /home/$USER Dodano po pewnym czasie: Niestety nic to nie dało. Dodano po pewnym czasie: Jakbym zrobił nową instalację i podpiął ten katalog home tworząc takiego samego usera, nazwę itp. to ustawienia by się nadpisały? Dodano po pewnym czasie: Zamknijcie to albo wywalcie proszę. Nic się nie dało zrobić, reinstalowałem i konfigurowałem kompa 2dni.
19-06-2024, 19:39
0 Zamykam
Zasady forum | Poradniki i najczęstsze pytania | 90% odpowiedzi na wszystkie pytania
A imię jego czterdzieści i cztery. |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|