Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Przycisk pokaż pulpit jak w Windows
0
Jak zrobić, żeby był przycisk pokaż pulpit jak w Windows koło zegara w prawym bocznym rogu? Tak że nie muszę celować tylko przesuwam myszkę w róg i klikam.
Odpowiedz
0
W cinnamon tak jest.
[Obrazek: userbar.png]
Prowadzę to forum od roku 2007. Przez ten czas projekt minta bardzo negatywnie się zmienił, stąd mogą w moich postach być opinie z którymi można się nie zgadzać.
Odpowiedz
0
system settings > applets > corner bar

(nie pamiętam, ale to chyba nawet domyślnie jest włączone po swieżej instalacji)
Odpowiedz
0
Możesz to zrobić tak: Menu -> wpisujesz "Aplety" -> Aplety i masz takie 2 dzinksy:
1. [Obrazek: M2kePyPl.png]

lub taki (ja obecnie go lubię i używam): 
2. [Obrazek: fzLES1vl.png]

Żeby edytować panel (panel zawsze dzieli się na 3 części: lewa, prawa, środkowa) kliknij PPM na panelu i kliknij "tryb edycji panelu":
[Obrazek: 8DtR5krl.png] 
wtedy możesz sobie po dodaniu appletu przeciągnąć go na żądaną pozycję Smile 

Mam nadzieję, że pomogłem - jak coś - wal!
Born to be root... not to reboot. Dodgy
Odpowiedz
0
(01-12-2024, 23:35)mati75 napisał(a): W cinnamon tak jest.

Dokładnie. Powinno być domyślnie ustawione. Tak samo to wygląda, jeśli chodzi o rury PEX - https://sterownikitech.pl/rury-do-instal...j,c38.html
Odpowiedz
0
(01-12-2024, 23:35)mati75 napisał(a): W cinnamon tak jest.
To czemu nie mam

Dodano po pewnym czasie:
(04-12-2024, 10:03)Xan666 napisał(a): Możesz to zrobić tak: Menu -> wpisujesz "Aplety" -> Aplety i masz takie 2 dzinksy:
1. [Obrazek: M2kePyPl.png]

lub taki (ja obecnie go lubię i używam): 
2. [Obrazek: fzLES1vl.png]

Żeby edytować panel (panel zawsze dzieli się na 3 części: lewa, prawa, środkowa) kliknij PPM na panelu i kliknij "tryb edycji panelu":
[Obrazek: 8DtR5krl.png] 
wtedy możesz sobie po dodaniu appletu przeciągnąć go na żądaną pozycję Smile 

Mam nadzieję, że pomogłem - jak coś - wal!

Nie ma tego pasek narożny
Odpowiedz
0
Ustawienia systemowe → Aplety → Pasek narożny → Ustawienia na nim → Pierwsza pozycja Działanie kliknięcia Ustawić wyświetl pulpit

-------------

Jak mi ktoś napisze że cinnamon jest intuicyjnym środowiskiem to mu pokaże ten temat.
Prowadzę to forum od roku 2007. Przez ten czas projekt minta bardzo negatywnie się zmienił, stąd mogą w moich postach być opinie z którymi można się nie zgadzać.
Odpowiedz
0
(08-12-2024, 19:47)mati75 napisał(a): Ustawienia systemowe → Aplety → Pasek narożny → Ustawienia na nim → Pierwsza pozycja Działanie kliknięcia Ustawić wyświetl pulpit

-------------

Jak mi ktoś napisze że cinnamon jest intuicyjnym środowiskiem to mu pokaże ten temat.
Nie ma Pasek narożny
Odpowiedz
1
Better response on post RE: Przycisk pokaż pulpit jak w WindowsTa opcja jest dostępna od minta 21, w 20 nie ma takiej opcji.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 7 gości