Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Czy da się zagrać na linux w Okazy Powrót na wojnę przez Wine lub inaczej?
0
Cześć, mam dziś do Was pytanie. Mam starą grę Kozacy Powrót na wojnę - to jest gra na Windows jaką kupiłem eony lat temu. 

Czy dało by radę to jakoś odpalić do działania na Linux? 

Na windows 10 ona już nie działa (była kompatybilna to W 8.1) - da to radę Jakoś odpalić na Linuksie? 

Wiem że jest WIne - ale nie wiem (do tej pory nie nauczyłem się używać tego programu na linux) nie rozumiem go o co chodzi. Na razie za zielony jestem do niego - bo jest dla mnie niezrozumiały na ten czas.

A może jest na to jeszcze jakaś inna metoda?
Całkowicie początkujący na Linux.
Odpowiedz
1
Better response on post RE: Czy da się zagrać na linux w Okazy Powrót na wojnę przez Wine lub inaczej?Spróbuj użyć Bottles, on ma przyjazny GUI i Windowsowe programy na ogół pod nim działają.
Życzyłbym sobie, by mnie otaczali
Ludzie otyli, przyczesani gładko,
Po których widać, że zdrowo śpią w nocy.
Spójrz na Kasjusza: chudy, jakby głodny;
Zbyt wiele myśli; tacy najgroźniejsi.

Odpowiedz
0
O widzę coś fajnego i chyba nawet po Polsku. Pięknie dziękuję. Pobawię się tym programem.
Całkowicie początkujący na Linux.
Odpowiedz
0
I jak tam, udało się? Mi niestety wersja z GOG się nie uruchamia pod linuxem (lutris/bottles). Na windowsie 10 za to dziala bez problemu (wymagany patch z pcgamingwiki).
Odpowiedz
0
(06-12-2024, 17:21)User1989 napisał(a): I jak tam, udało się? Mi niestety wersja z GOG się nie uruchamia pod linuxem (lutris/bottles). Na windowsie 10 za to dziala bez problemu (wymagany patch z pcgamingwiki).

Jeżeli z GOG, to spróbuj zainstalować najpierw Wine, a później Minigalaxy. Później pobierz i zainstaluj grę za pośrednictwem Minigalaxy. W ten sposób udało mi się uruchomić Neverwinter Nights 2 (z jedynką nie było problemu, bo ona ma wersję natywną dla Linuxa).
Życzyłbym sobie, by mnie otaczali
Ludzie otyli, przyczesani gładko,
Po których widać, że zdrowo śpią w nocy.
Spójrz na Kasjusza: chudy, jakby głodny;
Zbyt wiele myśli; tacy najgroźniejsi.

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości