Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Problem z logowaniem
0
Witam koledzy. Jestem pierwszy raz na forum. Nie wiem jak założyć nowy wątek. Proszę o pomoc. Ma zainstalowany Linux Mint 20. Nie wiem co się stało bo nie mogę wejść do systemu nic nie zmieniałem w konfiguracji a cały czas woła o login i hasło. Czy jest jakiś sposób , żeby to rozwiązać ? Czy na nowo trzeba postawić system? Proszę o wyrozumiałość i radę .
Odpowiedz
0
ALT + CTRL + F1 czy tutaj logowanie również nie działa? Powrót do grafiki ALT + CTRL + F7.
[Obrazek: userbar.png]
Prowadzę to forum od roku 2007. Przez ten czas projekt minta bardzo negatywnie się zmienił, stąd mogą w moich postach być opinie z którymi można się nie zgadzać.
Odpowiedz
0
W jakim momencie wcisnąć jednocześnie ALT , CTRL , F1 ? Na kompie mam dwa systemy.. Przy uruchamianiu pojawia się logo minta i następnie miejsce na wpisanie loginu. Wpisuję root prosi o hasło wpisuję 123 I ponownie pojawia się prośba o login. I tak ciągle w koło. Ja na pewno nie mieszałem w loginach i hasłach.

Dodano po pewnym czasie:
(Wczoraj, 23:46)marlon1970 napisał(a): W jakim momencie wcisnąć jednocześnie ALT , CTRL , F1 ? Na kompie mam dwa systemy.. Przy uruchamianiu pojawia się logo minta i następnie miejsce na wpisanie loginu. Wpisuję root prosi o hasło wpisuję 123 I ponownie pojawia się prośba o login. I tak ciągle w koło. Ja na pewno nie mieszałem w loginach i hasłach.
Czy jest jakieś uniwersalny  czy serwisowy login i hasło. Przyznam że działam na mincie od kilku lat. Jednak na tym stacjonarnym kompie taka sytuacja jest po raz pierwszy. Postawiłbym na nowo ale mam na nim trochę ważnych plików.
Odpowiedz
0
Nie ma uniwersalnego hasła, jest takie jak podane przy instalacji. Logowanie na konto root jest domyślnie w mincie wyłączone. Należy podać login i hasło wskazane przy instalacji.
[Obrazek: userbar.png]
Prowadzę to forum od roku 2007. Przez ten czas projekt minta bardzo negatywnie się zmienił, stąd mogą w moich postach być opinie z którymi można się nie zgadzać.
Odpowiedz
0
(Dzisiaj, 00:04)mati75 napisał(a): Nie ma uniwersalnego hasła, jest takie jak podane przy instalacji. Logowanie na konto root jest domyślnie w mincie wyłączone. Należy podać login i hasło wskazane przy instalacji.
Nie przyjmuje hasła .Login też jest potrzebny. Problem w tym że nie nie mam nawet dostępu do konsoli , tylko czarny ekran. Sprawdziłem jest to wersja 19.1 Linuxa Min t

Dodano po pewnym czasie:
Tak to wygląda w lewym górnym rogu ekranu
Linux Mint 19.1 Tessa mariusz-9020 tty1
mariusz-9020 login:

Dodano po pewnym czasie:
Tak to wygląda w lewym górnym rogu ekranu
Linux Mint 19.1 Tessa mariusz-9020 tty1
mariusz-9020 login:
Odpowiedz
0
Podajesz login, wciskasz enter i powinien wyskoczyć monit o hasło które ustaliłeś w trakcie instalacji.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 5 gości