Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zamilkły głośniki
0
Proszę o wskazówki jak znaleźć przyczynę
milczenie głośników od wczoraj.
Dzwięk działa (w słuchawkach) po włożeniu wtyku słuchawek.
Po wyjeciu - cisza w głośnikach.
Ostatnio "majstrowałem" trochę przy bluetooth
- czy mogłem niechcący wyłaczyć głośniki?
Jak je przywrócić do działania?
Pozdrawiam i liczę na pomoc Smile
Odpowiedz
0
(Wczoraj, 11:29)gbk77 napisał(a): Ostatnio "majstrowałem" trochę przy bluetooth
Czyli co? Nasze szklane kule niedziałają.
[Obrazek: userbar.png]
Prowadzę to forum od roku 2007. Przez ten czas projekt minta bardzo negatywnie się zmienił, stąd mogą w moich postach być opinie z którymi można się nie zgadzać.
Odpowiedz
0
Jak widać jestem tu żółtodzobem. Nie potrafię rozszydrować tych szklanych kul...

Dodano po pewnym czasie:
Jak widać jestem tu żółtodzobem. Nie potrafię rozszydrować tych szklanych kul...
Majstrowanie polegało na próbie przekierowania dźwięku na słuchawki aparatu słuchowego przez
sparowany BT.
Odpowiedz
0
Kod:
pavucontrol

zakładka urządzenia wyjściowe → port → głośniki

sprawdzić czy nie są wyciszone
Prowadzę to forum od roku 2007. Przez ten czas projekt minta bardzo negatywnie się zmienił, stąd mogą w moich postach być opinie z którymi można się nie zgadzać.
Odpowiedz
0
[Obrazek: 3Uz5d3Ml.png]

Dodano po pewnym czasie:
[Obrazek: qcbe1yPl.png]

Dodano po pewnym czasie:
Taki rezultat przy ełączonych i wyłączonych słuchawkach. W słuchawkach dźwięk jest, regulowalny.

Dodano po pewnym czasie:
Taki rezultat przy ełączonych i wyłączonych słuchawkach. W słuchawkach dźwięk jest, regulowalny.
Odpowiedz
0
Zakładka konfiguracja, przy włączonych głośnikach ustawić Analogowy dupleks audio
Odpowiedz
0
Najbardziej zbliżona nazwą, dostępna opcja to "analogowy duplex stereo" - nie działa

Dodano po pewnym czasie:
[Obrazek: LJ63Bkvl.png]
Są dwie rozijalne listy:
górna z wielona opcjami (wszystkie niedostępne)
dolna z kilkoma ale bez "Analogowy dupleks audio"

Dodano po pewnym czasie:
Jeszcze taki obrazek:
[Obrazek: 6cymY8tl.png]
Odpowiedz
0
Nie ma niczego innego jak Analogowe przestrzenne 4.0 bo wydaje mi się że ono robi problem.
Odpowiedz
0
Jest jedna alternatywa ale też milczy:
[Obrazek: X7dLnvGl.png]
Odpowiedz
0
A jaki to komputer? Laptop? Stacjonarny? Jaki układ: wbudowany czy na usb, czy karta pci?
"Każde logiczne myślenie jest poczytywane przez ludzi nielogicznych a pobożnych, za brak wiary" ks. prof. Włodzimierz Sedlak
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 8 gości