0
(25-11-2019, 08:30)dedito napisał(a): sudo apt-mark hold skypeforlinux i próbuj instalacji firefox przez menadżera oprogramowania.Teraz niczego nie mogę zainstalować w menadzerze

Instalacja w menadżer oprogramowania
|
0 (25-11-2019, 08:30)dedito napisał(a): sudo apt-mark hold skypeforlinux i próbuj instalacji firefox przez menadżera oprogramowania.Teraz niczego nie mogę zainstalować w menadzerze ![]() 0 sudo apt-mark unhold skypeforlinux
Wcześniej pisałeś, że udało się zainstalować. Być może "zaholdowało" większą ilość paczek. apt-mark showhold
Zasady forum | Poradniki i najczęstsze pytania | 90% odpowiedzi na wszystkie pytania
A imię jego czterdzieści i cztery. 0 (25-11-2019, 15:54)dedito napisał(a): sudo apt-mark unhold skypeforlinuxJeszcze niczego nie instalowałem, tylko zniknął ten czerwony napis (następujace pakiety będą usunięte) i bardzo się ucieszyłem. Biorę sie za instalacje a tu lipa ![]() ![]() Dodano po pewnym czasie: sudo apt-mark unhold skypeforlinux Wcześniej pisałeś, że udało się zainstalować. Być może "zaholdowało" większą ilość paczek. apt-mark showhold Jeszcze niczego nie instalowałem, tylko zniknął ten czerwony napis (następujace pakiety będą usunięte) i bardzo się ucieszyłem. Biorę sie za instalacje a tu lipa ![]() ![]() Już ochłonąłem ![]() Kod: apt-mark showhold
25-11-2019, 16:09
0 sudo apt-mark showhold pokaże listę "zaholdowanych" paczek.
Zasady forum | Poradniki i najczęstsze pytania | 90% odpowiedzi na wszystkie pytania
A imię jego czterdzieści i cztery. 0 (25-11-2019, 16:09)dedito napisał(a): sudo apt-mark showhold pokaże listę "zaholdowanych" paczek.Wpisałem w terminalu i nic nie pokazało. Sorry, Muszę teraz oddać komputer mamie ![]() ![]() Dodano po pewnym czasie: Wpisałem jeszcze raz i niczego nie pokazało. Kod: jacek@jacek-Veriton-S480G ~ $ sudo apt-mark showhold Dodano po pewnym czasie: W menadźerze aktualizacji miałem komunikat że mam błąd w jednym pakiecie i że mam gdzieś go naprawić. Ten uszkodzony pakiet to może ten od skype z wyszukiwarki Firefox. Może tylko tego skype uszkodzi a na nim nie zależy mi. Jestem tylko ciekawy, czy jeśli uszkodze skype (ten oddzioelny program) to jeśli zainstaluję go od nowa to nadal będzie normalnie działał. Nie chcę Ci już głowy zawracać, może samemu jakoś to rozszyfruję. ![]() ![]()
25-11-2019, 19:20
0 Ustawienia powinny się zachować, także reinstalacja skypa nie powinna mu zaszkodzić.
Jednak u Ciebie się to nie uda bo apt będzie wymagał nowszej paczki wymienionej wcześniej i zostaniesz na lodzie. Jedyne sensowne wyjście jakie widzę to aktualizacja systemu. Można kombinować z tym zaholdowaniem paczek, które jak na razie się nie udaje, lub dorwanie starszej wersji paczki skype, ale to takie "druciarstwo".
A imię jego czterdzieści i cztery. 0 (25-11-2019, 19:20)dedito napisał(a): Ustawienia powinny się zachować, także reinstalacja skypa nie powinna mu zaszkodzić.OK ![]() ![]() ![]() Dzięki za pomoc i cierpliwość ![]()
25-11-2019, 21:00
1 ![]()
A imię jego czterdzieści i cztery. |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|