28-02-2020, 20:37
0
cześć
jak się coś do Wbar dodaje bo mam problem z dodaniem ikony jakiegoś programu(poprosze o opis) ?
jak się coś do Wbar dodaje bo mam problem z dodaniem ikony jakiegoś programu(poprosze o opis) ?
Wbar
|
28-02-2020, 20:37
0 cześć
28-02-2020, 21:04
0 Wbar sobie odpuść. Ciężko się tu dodaje programy - trzeba ręcznie podać ścieżki do plików wykonywalnych.
Dużo łatwiej będzie ci używać Docky (do zainstalowania przez menedżer oprogramowania, lub komendą Kod: sudo apt install -y docky Jest lepiej, ale jeszcze musisz się postarać.
29-02-2020, 12:07
0 mam taka linie jak na obrazku, jak ja zlikwidować:
https://funkyimg.com/i/32GiF.png ???
29-02-2020, 12:37
0 Widzisz, napisałeś o jakiejś linii na obrazku... nie wiem o co chodzi.
Domyślam się, że taką dzielącą ekran. Wejdź: menu, Ustawienia, Menedżer ustawień, Ustawienia pulpitu. Zaznacz po lewej "okna" i po prawej "menedżer okien" wybierz z listy Metacity+kompozycje. Sprawdź czy na tym ustawieniu zniknie. Jeśli nie, spróbuj wybrać coś innego. Po kliknięciu na tę zieloną kotwicę w Docky wyświetlą się ustawienia. Przy otwartych ustawieniach można dock przeciągnąć myszką w dowolne miejsce (góra, dół, prawo, lewo) ekranu. Następnym razem, jeśli zadasz pytanie w taki sposób, nie otrzymasz żadnej pomocy. Mamy dość domyślania się o ci chodzi. Po tylu latach z Linuksem powinieneś być nieco bardziej obyty. Zamykam ten wątek. |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|