11-07-2020, 09:20
0
Mam pytanie w linux mint cinamon ulyana 20 zablokowano snapy, jak i z gdzie pobrać i bezpiecznie zainstalować przeglądarkę chromium browser?
Rozwiązane Linux mint 20 ulyana jak zainstalować chromium.
|
11-07-2020, 09:20
0 Mam pytanie w linux mint cinamon ulyana 20 zablokowano snapy, jak i z gdzie pobrać i bezpiecznie zainstalować przeglądarkę chromium browser?
0 Tutaj są opisane różne metody jak to zrobić Installing Chromium on Linux Mint
W filmie pierwszą metodą jest zainstalowanie chromium z repozytorium Debiana Bustera. Wszystko jest opisane na tej stronie: Chromium is not present in the default repositories. Po prostu rób krok po kroku to, co tam jest napisane.
Kto nie próbuje, ten nie umie. Nie ma głupich pytań. Są tylko głupi ludzie.
1 (11-07-2020, 09:41)jack200 napisał(a):(11-07-2020, 09:27)BazyTrue napisał(a): Tutaj są opisane różne metody jak to zrobić Installing Chromium on Linux MintZaniżasz poziom tego forum swoimi głupimi uwagami. A co ja takiego głupiego napisałem? Może mi pan wyjaśnić? Myślałem, że to oszczędzi panu oglądanie całego filmu. A może się mylе? Trzeba przejść do tej lokalizacji pokazanej w screenie powyżej i uruchomić folder jako administrator. Następnie w tym nowym oknie utworzyć plik o nazwie debian-chromium.list Wkleić do niego kod poniżej: Kod: deb https://deb.debian.org/debian buster main Zapisać i zamknąć. Następnie przejść do tej lokalizacji /etc/apt/preferences.d/ i tam utworzyć plik o nazwie debian-chromium.pref Wkleić do niego poniższy kod: Kod: # Don't install anything other than chromium from the Debian repos Zapisać i zamknąć. Zamknąć okno. Następnie otworzyć terminal i wklejać kolejno komendy i zatwierdzać enterem: Kod: sudo apt-key adv --keyserver hkps://keyserver.ubuntu.com:443 --recv-keys DCC9EFBF77E11517
Kto nie próbuje, ten nie umie. Nie ma głupich pytań. Są tylko głupi ludzie.
11-07-2020, 10:32
0 Dziękję bardzo za wyczerpującą odpowiedź i pomoc
Dodano po pewnym czasie: Można zamknąć temat pozdrawiam.
21-07-2020, 18:13
0 Oznaczam wątek jako rozwiązany.
Zamykam wątek. |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|