Liczba postów:
20
Liczba wątków:
6
Reputacja:
System: Inny
Środowisko graficzne: Cinnamon
Architektura CPU: 64bit
Inny System: MINT
Miernik podziękowań 0%
0
Dzień dobry, zainstalowałem w Mint cynamon program WINE z pakietów (centrum pakietów) - ale zupełnie nie wiem o co chodzi. On się zainstalował i tyle - nie ma go widocznego w menu, nie ma żadnego wyboru na plikach exe aby odpalał przez wine.
Może ktoś jest mi w stanie pomóc - pakiet jest pobrany przez te narzędzie graficzne do pobierania programów wbudowane w linuxa.
Chciałem zainstalować tak program Balabolka - a może ktoś zna podobny równie dobry pogram na linux. Czyli coś co potrafi mi cały tekst z książek poszatkować na pliki audio mp3 w mowie naturalnej tego czytającego bota.
Bardoz proszę o pomoc także z tym Wine - szukałem informacji ale nic nie znalazłem w takim instalowaniu.
Całkowicie początkujący na Linux.
Liczba postów:
20
Liczba wątków:
6
Reputacja:
Miernik podziękowań 0%
0
Ok udało mi się zainstalować Balbolke - a tam - oczywiście brak głosów :-D
Milena - zupełnie nie rozumiem jak się to instaluje. Jestem za zielony, aby potrafić go włożyć na system.
Balbolka czyli chyba odpadnie - bo nawet jak ją zainstalowałem to instalacja do niej głosów już jest ponownie kamieniem u nogi.
Spróbuję alternatyw programów - ale pewnie nie będą miały polskiego głosu.
Próbuję Speech Note - ale nie ogarniam na razie do końca jego działania. Oraz eSpeak - tego to już zupełnie nie ogarniam na teraz.
Ale to na razie wszystko nauka na maszynie wirtualnej. Więc jeszcze tragedii nie ma. Takie przymiarki na razie do przejścia z W na Linuxa.
Może ktoś zna jakiś program co może tekst podzielić mi na pliki audio w polskiej mowie?
Liczba postów:
20
Liczba wątków:
6
Reputacja:
Miernik podziękowań 0%
0
Mam od lat kupione głosy z Ivona reader Jacek. Ale te płątne do tego włożyć to już raczej szkoda zachodu.
Natomiast nie wiem jak robią niektórzy, że uzyskują bardzo naturalne głosy a nie takie półnaturalne do filmów na YT itp. Ale to pewnie jakimś SI - może płatnym. Bo to też ciekawe.
To co dałeś instalacja - dla mnie jest tak samo zrozumiała i prosta - jak opowiedzenia co słyszałem na tureckim kazaniu. Na razie nie dla mnie takie zabawy nie dla tak zielonego.