01-01-2025, 11:53
0
Witam,
Mam problem z otwieraniem linków z Thunderbirda w Firefox-ie.
Polega on na tym, że kliknięte linki otrzymane w wiadomościach otwierają okno Firefox-a ale w tym oknie nie pokazuje ani strony startowej ani żadnej innej. Żadne przyciski FF nie działają.
Ciekawe jest to, że gdy już jest FF uruchomiony wcześniej to linki otwierają się prawidłowo.
Linki z innych programów (Writer) otwierają się normalnie niezależnie od wcześniejszego uruchomienia FF.
W ustawieniach TB dotyczących domyślnego programu dla HTML pojawia się tylko Brave (a mam też Operę).
W ustawieniach systemu domyślną przeglądarką jest FF.
Nie znalazłem też, gdzie TB przechowuje informacje o domyślnej przeglądarce?
Czy to jest wina FF czy TB i jak to naprawić?
Pozdrawiam Noworocznie
System Mint 21 +Cinnamon 5.4.12 jądro 6.8.0-49-generic
Thunderbird 115.16.0esr (64 bity) zainstalowany z menażera oprogramowania
Firefox 133.0.3 (64 bity) zainstalowany przez Flatpak w lokalizacji: /usr/bin/flatpak run --branch=stable --arch=x86_64 --command=firefox --file-forwarding org.mozilla.firefox @@u %u @@
Mam problem z otwieraniem linków z Thunderbirda w Firefox-ie.
Polega on na tym, że kliknięte linki otrzymane w wiadomościach otwierają okno Firefox-a ale w tym oknie nie pokazuje ani strony startowej ani żadnej innej. Żadne przyciski FF nie działają.
Ciekawe jest to, że gdy już jest FF uruchomiony wcześniej to linki otwierają się prawidłowo.
Linki z innych programów (Writer) otwierają się normalnie niezależnie od wcześniejszego uruchomienia FF.
W ustawieniach TB dotyczących domyślnego programu dla HTML pojawia się tylko Brave (a mam też Operę).
W ustawieniach systemu domyślną przeglądarką jest FF.
Nie znalazłem też, gdzie TB przechowuje informacje o domyślnej przeglądarce?
Czy to jest wina FF czy TB i jak to naprawić?
Pozdrawiam Noworocznie
System Mint 21 +Cinnamon 5.4.12 jądro 6.8.0-49-generic
Thunderbird 115.16.0esr (64 bity) zainstalowany z menażera oprogramowania
Firefox 133.0.3 (64 bity) zainstalowany przez Flatpak w lokalizacji: /usr/bin/flatpak run --branch=stable --arch=x86_64 --command=firefox --file-forwarding org.mozilla.firefox @@u %u @@