Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zerwane połączenie Bluetooth
0
Cześć co jakiś czas odcina mi wszystkie urządzenia podłączone przez bluetooth. Czasem po godzinie, czasem po trzech. Nie potrafię wymusić tego zjawiska i nie bardzo wiem dlaczego tak się dzieje. "Wydaje" mi się, że po ostatniej aktualizacji jądra jest gorzej. Podkreślam, że tylko mi się wydaje Smile
Myślałem na tym aby zainstalować inne jądro ale stwierdziłem, że jeszcze poczekam.

Dodam, że po restarcie kompa wszystko działa poprawnie.

Próbowałem komendy sudo systemctl stop bluetooth.service a potem start ale nic to nie dało.

Potem odhaszowałem opcję "LEAutoSecurity=true" z lokalizacji /etc/bluetooth/input.conf
i "wydaje" mi się, że rzadziej mnie odcinało

Potem odhaszowałem opcję "ControllerMode = dual" z lokalizacji /etc/bluetooth/main.conf

Potem zmieniłem z ControllerMode = dual na ControllerMode = le

Patrzyłem też w dziennik w momencie odcięcia i są tam takie wpisy:
-pulseaudio
Could not find org.bluez.BatteryProviderManager1.RegisterBatteryProvider(), is bluetoothd started with experimental features enabled (-E flag)

-systemd
Stopped target Bluetooth

-systemd
Reached target Bluetooth
Odpowiedz
0
Próbuj raczej systemctl --user restart pulseaudio.service
Odpowiedz
0
To się zaczęło dziać po jakiejś istotnej zmianie w sofcie albo sprzęcie?
Odpowiedz
0
(Wczoraj, 14:23)Wiktor7568 napisał(a): To się zaczęło dziać po jakiejś istotnej zmianie w sofcie albo sprzęcie?
Nie. Świeża instalacja Cinnamon 21.3 i od samego początku tak było. Klawiatura i mysz jest różnych firm. Od razu odcina obydwa urządzenia. Teraz czekam aż mnie odetnie, żeby przetestować to co dedito napisał.
Aha i może ma znaczenie to, że pracuje na użytkowniku bez grupy sudo?
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości