06-01-2025, 23:57
0
Cześć co jakiś czas odcina mi wszystkie urządzenia podłączone przez bluetooth. Czasem po godzinie, czasem po trzech. Nie potrafię wymusić tego zjawiska i nie bardzo wiem dlaczego tak się dzieje. "Wydaje" mi się, że po ostatniej aktualizacji jądra jest gorzej. Podkreślam, że tylko mi się wydaje
Myślałem na tym aby zainstalować inne jądro ale stwierdziłem, że jeszcze poczekam.
Dodam, że po restarcie kompa wszystko działa poprawnie.
Próbowałem komendy sudo systemctl stop bluetooth.service a potem start ale nic to nie dało.
Potem odhaszowałem opcję "LEAutoSecurity=true" z lokalizacji /etc/bluetooth/input.conf
i "wydaje" mi się, że rzadziej mnie odcinało
Potem odhaszowałem opcję "ControllerMode = dual" z lokalizacji /etc/bluetooth/main.conf
Potem zmieniłem z ControllerMode = dual na ControllerMode = le
Patrzyłem też w dziennik w momencie odcięcia i są tam takie wpisy:
-pulseaudio
Could not find org.bluez.BatteryProviderManager1.RegisterBatteryProvider(), is bluetoothd started with experimental features enabled (-E flag)
-systemd
Stopped target Bluetooth
-systemd
Reached target Bluetooth
Myślałem na tym aby zainstalować inne jądro ale stwierdziłem, że jeszcze poczekam.
Dodam, że po restarcie kompa wszystko działa poprawnie.
Próbowałem komendy sudo systemctl stop bluetooth.service a potem start ale nic to nie dało.
Potem odhaszowałem opcję "LEAutoSecurity=true" z lokalizacji /etc/bluetooth/input.conf
i "wydaje" mi się, że rzadziej mnie odcinało
Potem odhaszowałem opcję "ControllerMode = dual" z lokalizacji /etc/bluetooth/main.conf
Potem zmieniłem z ControllerMode = dual na ControllerMode = le
Patrzyłem też w dziennik w momencie odcięcia i są tam takie wpisy:
-pulseaudio
Could not find org.bluez.BatteryProviderManager1.RegisterBatteryProvider(), is bluetoothd started with experimental features enabled (-E flag)
-systemd
Stopped target Bluetooth
-systemd
Reached target Bluetooth