Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
LibreWolf i gra Call o War
0
Witam. Mam najnowszy Linux Mint Cinnamon. Nie mogę uruchomić na przeglądarce LibreWolf gry Call of War. Pojawia się taki komunikat jak na zdjęciu. Próbowałem na innych przeglądarkach Chrome, Opera, FireFox i gra działa bez problemu. Wina leży prawdopodobnie po stronie przeglądarki. Może ma ktoś taką przeglądarkę i potrafi mi pomóc? Chcę przejść na LibreWolf bo na niej jest więcej prywatności i mniej reklam...[Obrazek: 6xj8hW7l.png]

Na innym forum doradzili mi żebym sprawdził czy mam włączoną akcelerację sprzętową, chyba chodzi o te opcje co na zdjęciu. Przestawiałem je i nic się nie dzieje[Obrazek: vj9lBSbl.png]
0
Proszę czytać opisy działów przed założeń wątku i obligatoryjnie podawać specyfikację zgodnie z zasadami forum.
Zły dział, przenoszę.
0
W WebGl pomogło przełaczenie opcj z true na false

WebGL jest domyślnie wyłączony w przeglądarce LibreWolf ze względów bezpieczeństwa i prywatności, ponieważ może być wykorzystywany do fingerprintingu (odcisku cyfrowego) przeglądarki.

Aby włączyć WebGL w LibreWolf, wykonaj następujące kroki:

Otwórz przeglądarkę LibreWolf.
W pasku adresu wpisz about:config i naciśnij Enter.
Pojawi się strona z ostrzeżeniem. Kliknij przycisk "Zaakceptuj ryzyko i kontynuuj" (lub podobny).
W polu wyszukiwania wpisz webgl.disabled.
Powinien pojawić się wynik webgl.disabled. Domyślnie jego wartość będzie ustawiona na true.
Kliknij dwukrotnie na webgl.disabled, aby zmienić jego wartość na false. Spowoduje to włączenie WebGL.
Opcjonalnie, jeśli strony nadal nie wykrywają WebGL:
Wróć do strony about:config.
Wyszukaj webgl.force-enabled.
Kliknij dwukrotnie na ten wpis, aby zmienić jego wartość na true.
Ważne uwagi dotyczące włączenia WebGL:

Ryzyko fingerprintingu: Włączenie WebGL zwiększa możliwość śledzenia Twojej przeglądarki przez strony internetowe.
Opcjonalna ochrona: Jeśli zdecydujesz się włączyć WebGL, rozważ zainstalowanie rozszerzenia takiego jak CanvasBlocker, które może zapewnić minimalną ochronę przed fingerprintingiem canvas i WebGL. Możesz je znaleźć na stronie dodatków LibreWolf (dostępnej z menu przeglądarki).
Pamiętaj, aby wyłączyć WebGL ponownie w about:config, jeśli nie jest Ci już potrzebny, aby zwiększyć swoją prywatność w Internecie.

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości