09-03-2022, 08:29
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-03-2022, 11:48 przez rocky2.
Powód edycji: drobne uzupełnienia
)
0
Mam LMDE4 Cinnamon i co najmniej 1x dziennie to środowisko mi się zawiesza . Tzn. mogę poruszać tylko kursorem. Reszta jest "zamrożona" i nie reaguje. Pomaga jedynie twardy reset. Jeśli w tym czasie coś pobieram z sieci, a pobieram dużo, to po resecie wszystko tracę . Mam już tego dość.
Z tym się nie da żyć .
Myślałem aby całkowicie wyrzucić Cinnamon, a zainstalować MATE. Czy taka zamiana jest możliwa bez zepsucia wszystkiego ?
Tylko czy ta zamiana nie usunie mi przeglądarek www ? Jesli MATE też będzie się "zamrażać" = przesiadka na inne distro. Myślałem, że na Debianie nie będzie takich rzeczy.
Czy jest jakaś komenda którą można odinstalować Kompletnie i Całkowicie Cinnamon oraz usunąć Wszystkie ustawienia i pozostałości po tym. Tzn. posprzątać Kompletnie wszystko.
I drugą komendą zainstalować Kompletne środowisko MATE ?
Czy MATE będzie szybsze / lżejsze od Cinnamon ? Chociaż trochę.
Z tym się nie da żyć .
Myślałem aby całkowicie wyrzucić Cinnamon, a zainstalować MATE. Czy taka zamiana jest możliwa bez zepsucia wszystkiego ?
Tylko czy ta zamiana nie usunie mi przeglądarek www ? Jesli MATE też będzie się "zamrażać" = przesiadka na inne distro. Myślałem, że na Debianie nie będzie takich rzeczy.
Czy jest jakaś komenda którą można odinstalować Kompletnie i Całkowicie Cinnamon oraz usunąć Wszystkie ustawienia i pozostałości po tym. Tzn. posprzątać Kompletnie wszystko.
I drugą komendą zainstalować Kompletne środowisko MATE ?
Czy MATE będzie szybsze / lżejsze od Cinnamon ? Chociaż trochę.