29-10-2019, 12:02
Zmiana adresu MAC
|
29-10-2019, 12:25
0 Ad.1. W switchu.
Ad.2. Nie.
Zasady forum | Poradniki i najczęstsze pytania | 90% odpowiedzi na wszystkie pytania
A imię jego czterdzieści i cztery.
29-10-2019, 12:34
0 W routerze lub w tym urządzeniu, do którego fizycznie wpinasz kabel "od internetu" powinno być kilka gniazdek. Wepnij wtyczkę w inną dziurkę
To tak po ludzku mówiąc
29-10-2019, 13:08
0 a nie lepiej w tym ruterze albo innym urządzeniu ustawić ręcznie adres MAC? Wtedy wszystkie urządzenia będą na zewnątrz wyglądały jak to jedno, a na komputerze będzie można zostawić domyślne. Pamiętam że tak właśnie kiedyś zrobiłem jak rozbudowałem sieć w domu z jednego komputera bezpośrednio podłączonego skrętką do sieci, było mi łatwiej wpisać stary MAC niż się dogadać z administratorem sieci
29-10-2019, 14:04
0 (29-10-2019, 13:08)Karpiu napisał(a): a nie lepiej w tym ruterze albo innym urządzeniu ustawić ręcznie adres MAC? Wtedy wszystkie urządzenia będą na zewnątrz wyglądały jak to jedno, a na komputerze będzie można zostawić domyślne. Pamiętam że tak właśnie kiedyś zrobiłem jak rozbudowałem sieć w domu z jednego komputera bezpośrednio podłączonego skrętką do sieci, było mi łatwiej wpisać stary MAC niż się dogadać z administratorem sieci No jak autor ma pod ręką wolny router to tak też można zrobić Z opisu wynika, że w domu może być jedynie gniazdko, a dostępu do switcha czy routera już nie ma.
Zasady forum | Poradniki i najczęstsze pytania | 90% odpowiedzi na wszystkie pytania
A imię jego czterdzieści i cztery. |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 7 gości