27-10-2019, 21:08
0
tego nie wiem spróbowałem tego co znalazłem w necie , w temacie linuksa jestem zielony, w rufusie owszem każda opcja
Dodano po pewnym czasie:
1. zrobiony pendrive z instalką ostatniego mint 19.2 każdym polecanym programem, jaki znalazłem w sieci.
2. Wybierając z menu botowania uefi - pendrive, mieta po pokazaniu gruba wywala się do czarnego ekranu , nie działa comatybility mode ani nodest itp
3.wybierając botowanie bez uefi, czasami system wstanie , wtedy próba instalacji na dysku ssd kończy sie:
a. w przypadku automatu (opcja 1) po restarcie system nie wstaje czarny ekran
b. w przypadku manuala (opcja ostatnia) restart brak botowalnego nośnika i brak uefi
4 Identyczny problem jest z elementary os i debianem z KDE, debian z cinamonem odpalił się tak samo jak deepin i endless os ( ale nie próbowałem ich instalować)
5. udało mi sie zainstalować bez problemu ostatnie Ubuntu, Manjaro
mam nadzieje, że jasno jest teraz
Dodano po pewnym czasie:
(27-10-2019, 20:57)dedito napisał(a): Taka prośba, nie używaj skrótów myślowych bo ciężko się domyślić co konkretnie masz na myśli.
W stopce jest informacja jak zadawać pytania. Może pomoże, może nie.
W razie czego będziemy działać na czuja
1. zrobiony pendrive z instalką ostatniego mint 19.2 każdym polecanym programem, jaki znalazłem w sieci.
2. Wybierając z menu botowania uefi - pendrive, mieta po pokazaniu gruba wywala się do czarnego ekranu , nie działa comatybility mode ani nodest itp
3.wybierając botowanie bez uefi, czasami system wstanie , wtedy próba instalacji na dysku ssd kończy sie:
a. w przypadku automatu (opcja 1) po restarcie system nie wstaje czarny ekran
b. w przypadku manuala (opcja ostatnia) restart brak botowalnego nośnika i brak uefi
4 Identyczny problem jest z elementary os i debianem z KDE, debian z cinamonem odpalił się tak samo jak deepin i endless os ( ale nie próbowałem ich instalować)
5. udało mi sie zainstalować bez problemu ostatnie Ubuntu, Manjaro
mam nadzieje, że jasno jest teraz