05-11-2019, 17:54
0
(05-11-2019, 17:13)yahoob3 napisał(a): Trochę dziwne - ten modem powinien działać na 19-stce od strzału.Witaj, no i...modem działa w sensie jest poprawnie wykrywany itp. tylko ta prędkość mała...zasięg jest bo inne urządzenia po wi-fi na tym modemie działają i też mnie dziwi, dlaczego identyfikowany jest jako E3131 i powiem Ci, że to jest tak, na każdej dystrybucji, czy to Mint czy...cokolwiek innego, po USB muli strasznie i jakby wiem że to wina komunikacji po USB bo strona 198.168.0.8 po USB wczytuje się wieki, a jak przełączę się na wi-fi to moment i wszystko działa na windzie działa normalnie, ale no...połączenia komórkowego, też nie mam co ustawiać,bo to jest już w ustawieniach "wewnątrz" komputer i inne urządzenia, jakby dostają już Net, bez konfiguracji (wybacz nie wiem do końca, jak to wytłumaczyć)...
Zastanawia mnie dlaczego widać go jako E3131 (taki właśnie mam ja). Jeśli to ten sam sterownik, to chyba można spróbować tego rozwiązania: https://askubuntu.com/questions/790893/h...t-detected.
Ale pytanie za 100 pktów: zasięg masz tam dobry?
To, że obsługuje LTE, nie znaczy, że taką prędkość przy słabym sygnale wynegocjuje...
Jakby coś, daj znać - będziemy myśleć.