Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Linux Mint problem przy logowaniu.
#5
0
Nie wiem. Nie rozumiem dlaczego działa te same menu przed instalacją bez zarzutu a po instalacji nie działa wcale i się zawiesza. Przecież to nonsens, a Cynamon mi działał tyle że chodził topornie, a zwylła prosta wersja się zacina. Nie wiem gdzie leży problem.

Ok zaraz zrobię.

(20-04-2019, 12:40)yahoob3 napisał(a): Zacznij od podstawy na forum, czyli podaj specyfikację komputera.
Uruchom z pendriva, czy ten zainstalowany i podaj wynik polecenia inxi -Fxz - skopiuj z terminala (Ctrl+Shift+C) i wklej na forum pomiędzy znaczniki code - https://forum.linuxmint.pl/showthread.ph...d=33#pid33

Kod:
[email protected]:~$ inxi -Fxz
System:
 Host: mint Kernel: 4.15.0-20-generic i686 bits: 32 compiler: gcc v: 7.3.0
 Desktop: Xfce 4.12.3 Distro: Linux Mint 19.1 Tessa
 base: Ubuntu 18.04 bionic
Machine:
 Type: Desktop System: VOBIS product: N/A v: N/A serial: <filter>
 Mobo: ASUSTeK model: P5VD2-MX v: 1.XX serial: <filter> BIOS: Phoenix
 v: ASUS P5VD2-MX Revision 1017 date: 04/30/2007
CPU:
 Topology: Dual Core model: Intel Core2 Duo E6750 bits: 64 type: MCP
 arch: Core Merom rev: B L2 cache: 4096 KiB
 flags: lm nx pae sse sse2 sse3 ssse3 vmx bogomips: 8511
 Speed: 1596 MHz min/max: 1600/2133 MHz Core speeds (MHz): 1: 1596 2: 1596
Graphics:
 Device-1: AMD RV610 [Radeon HD 2400 PRO] vendor: PC Partner Limited
 driver: N/A bus ID: 02:00.0
 Display: x11 server: X.Org 1.19.6 driver: vesa resolution: 1280x1024~N/A
 OpenGL: renderer: llvmpipe (LLVM 6.0 128 bits) v: 3.3 Mesa 18.0.5
 direct render: Yes
Audio:
 Device-1: AMD RV610 HDMI Audio [Radeon HD 2350 PRO / 2400 PRO/XT / HD 3410] vendor: PC Partner Limited driver: snd_hda_intel v: kernel bus ID: 02:00.1
 Device-2: VIA VT8237A/VT8251 HDA vendor: ASUSTeK driver: snd_hda_intel
 v: kernel bus ID: 80:01.0
 Sound Server: ALSA v: k4.15.0-20-generic
Network:
 Device-1: VIA VT6102/VT6103 [Rhine-II] vendor: ASUSTeK driver: via-rhine
 v: N/A port: d000 bus ID: 00:12.0
 IF: enp0s18 state: down mac: <filter>
 IF-ID-1: enp0s16f4u4 state: unknown speed: N/A duplex: N/A mac: <filter>
Drives:
 Local Storage: total: 247.34 GiB used: 62.4 MiB (0.0%)
 ID-1: /dev/sda vendor: Maxtor model: STM3250310AS size: 232.88 GiB
 temp: 42 C
 ID-2: /dev/sdb type: USB model: Wilk size: 14.46 GiB
Partition:
 ID-1: / size: 1005.5 MiB used: 62.4 MiB (6.2%) fs: overlay source: ERR-102
Sensors:
 System Temperatures: cpu: 39.0 C mobo: 41.0 C
 Fan Speeds (RPM): cpu: 2280 case-1: 0
Info:
 Processes: 164 Uptime: 2m Memory: 1.96 GiB used: 470.0 MiB (23.4%)
 Init: systemd runlevel: 5 Compilers: gcc: 7.3.0 Shell: bash v: 4.4.19
 inxi: 3.0.27
[email protected]:~$

Nie wiem czy dobrze wpisalem tak jak mowiles. xD
PS jak formatowac tekst? XD
I kolejna sprawa procek chyba pozwala na system 64? xD

JEST KTOS TU KTO MI TO WYJASNI???

Czemu z ta karta graficzna AMD jest to wszystko po angielsku i nie jest takie jasne i intuicyjne?
Odpowiedz


Wiadomości w tym wątku
RE: Linux Mint problem przy logowaniu. - przez kamillinuxmint - 20-04-2019, 12:40

Skocz do:




Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości